Брачният аферист е нежен измамник

3
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Той майсторски разиграва любов от пръв поглед. Ще има море от цветя, комплименти, неподправена грижовност и внимание. И почти веднага – предложение за женитба. При това не просто така, а с венчавка, защото „това ще е за цял живот“. Вие го настанявате в малкото си жилище. После той ловко ви навива да му прехвърлите вилата, наследена от баба ви, и хубавата си кола. А една сутрин „съпругът“ ще изчезне също толкова внезапно, както се е появил. При това с всичките ви налични спестявания, кредитната карта и бижутата ви.

„Годеник“ за бизнесдами

Подобен тип женкари се срещаха по курортите и преди. Но те никога не преследваха толкова далечна цел – женитба. В повечето случаи жената на курорт им бе интересна само като сексуален обект.

Новият тип брачни аферисти се пръкнаха през 90-те години на миналия век. Тогава наравно с новите бизнесмени започнаха да се появяват и бизнесдами. Работата, особено на първоначалния етап, изисква пълно себеотдаване, затова се нароиха и куп самотни дами. Започналите свой бизнес преди десет-петнадесет години, днес вече имат солиден капитал. Делата са потръгнали, вече можеш да си позволиш да разпуснеш в някой луксозен курорт и… да помислиш за личния си живот. Точно от това се възползват брачните аферисти. Три-четири женитби – и жиголото е осигурен с всичко до края на дните си… Особено ако състоянието на дамата се изчислява в солидна сума.

Брачният аферист има нужда от проучване на потенциалната си „булка“. Той я проследява, за да разбере какъв е домът й, къде е офисът й и къде почива.

Той може да включи в разузнавателната операция приятели и дори детективи срещу добри пари. И ето че подир богатата дама вървят не една, а четири автомобила, сменяйки се поред, за да не будят подозрение.

По принцип аферистът ловува едновременно две дами, за да не губи време, ако с едната не се получи. Научавайки местоживеенето й, той се убеждава дали жилището наистина е нейна собственост. Аферистът често се старае да спечели доверието на бабите всезнайки във входа или на гардовете, които знаят за вас на практика всичко. Някои дори се качват на покрива на отсрещната сграда с бинокъл или телескоп и наблюдават придвижването на „обекта“ из жилището му. Рано или късно вие ще се приближите до своя тайник с ценности и пари и той ще види това през закрития прозорец. Особено старателните „играчи“ може дори да се включат към стационарния ви телефон, за да подслушват преговорите ви.

Той вижда като факир

И ето че на някой скъп курорт, където вие сте отишли да отдъхнете, към вас „съвсем случайно“ се приближава приятен във всяко отношение мъж. Какво съвпадение -той е от вашия град, едва ли не ви е съсед! И каква проницателност! Той вижда през вас като магьосник – предлага ви вино и цигари, точно каквито вие обичате, поръчва музиката, която обожавате. Този чаровен господин познава вашите навици, симпатии и антипатии. Той реагира напълно равнодушно на вашата дейност, когато вие мимолетно му споменавате за нея. И не се учудва, когато му споменавате мимоходом за своята движима и недвижима собственост… Защото най-важното за него не са вашите пари, а вие самата – такава, каквато сте.

Как да разпознаете жиголото

– „Буря и натиск“ – това е девизът на любовния труженик от мъжки пол. Най-важното за него е да шашне жената. Още в първия ден от познанството ви той ви поднася огромен букет от скъпи цветя и любовно признание.

– Той ви се подчинява безпрекословно, винаги се съгласява с вашето мнение.

– На втория или третия ден ви предлага ръката и сърцето си.

– Непрекъснато повтаря, че ви обича.

Правилата за безопасност в курорта

1. Ако на вашия хоризонт неочаквано се появи горещо влюбен във вас мъж, поинтересувайте се поне за основните му данни.

2. Запитайте се: „А за какво ми е нужен той?“ Ако е само за курортен роман, не му разказвайте нищо за себе си.

3. В процеса на общуването повече го хвалете, поощрявайте го да разказва за себе си.

4. Старайте се да предразположите мъжа към откровен разговор – за миналото му, за родителите му, за бившата му съпруга, за децата му. Ако той се мъчи да се изплъзне от тези теми, бъдете нащрек.

5. Проверете наистина ли той е такъв по професия, за какъвто се представя.

6. Когато се приберете вкъщи, преместете ценностите си на друго място.

7. Запознайте го с приятелите си. Това, което ще пропуснат вашите влюбени очи, няма да убегне от трезвия взор на най-близките ви хора.

8. Ако отношенията ви са станали достатъчно сериозни, обърнете се към детективска агенция с молба да ви направят справка за героя на вашия роман.

9. Не посвещавайте своя възлюбен в служебните си дела.

10. Не давайте на никого ключовете от жилището си за интимни срещи. Любовникът на приятелката ви може да се замисли за вашето финансово състояние и да направи копие на ключовете ви, да влезе тайно в дома ви или да ви прати брачен аферист.

1001 нощи

СЛЕД ТРИ ЛЕТА?

Навършвах 29 години. Тъпа годишнина, не знаеш да се радваш ли, да те е яд ли… Затова в началото реших, че няма да празнувам, но в навечерието на рождения ми ден приятелките ми настояха да си направим купон. Съгласих се. Но по-добре да не го бях правила. Защото в онзи фатален ресторант навръх рождения си ден видях Митко. Мъжа на своите мечти. Той седеше на масата сам и пиеше коняк, а златото на саксофона от оркестъра танцуваше в чашата му. Поканих го на бавен танц, решавйки, че на рождения ми ден всичко ми е позволено. Той шепнеше в ухото ми фатални думи за неизбежността на срещите и разделите на тази земя… Опияних се от текилата и от тези кадифени думи. А после… А после не помня нищо, защото той си отиде, без да се сбогува. И оттогава всеки месец, щом си взема заплатата, аз отивам в онзи ресторант с надеждата отново да срещна Своя Мъж. Вече съм на 32. Но надеждата винаги е с мен.
Николета В.