30+2 въпроса към любимите блогърки – Ванина от Style Inspiratrice » LOVE БЛОГ

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Вдъхновени от страхотните български модни и бюти блогърки, които по никакъв начин не отстъпват на световните такива, решихме да започнем нова рубрика, в която малко по малко да ви представяме по частица от техния личен свят. В „30+2 въпроса към любимите блогърки”, прекрасните момичета ще отговорят на нашите питания, разкривайки своите лични предпочитания и интереси. А след това в малък бонус ще дадат професионални съвети към всички читателки! Ето ги и тях – вдъхновяващи, зареждащи и очарователни!

Откриваме поредицата с една страхотна млада дама! Ванина е ПР специалист, който от лятото на 2012г. прилежно и редовно поддържа страхотния блог Style Inspiratrice. Водена от любовта си към модата, само преди няколко месеца, съвместно с дизайнерката Славина Петрова, тя представи собствена капсулна колекция “Седмица в Милано” (виж ТУК). Ванина е едно от онези смели момичета, които са готови да експериментират с тенденциите, аксесоарите, цветовете, формите и силуетите. За своята страст към блога си, Ванина казва: “Създателите на мода и обекти на дизайн са артисти, които с вдъхновението си ни пренасят в един по-красив свят и ни карат да мечтаем. Това са историите, които искам да разказвам.” Как да не ти хареса? Като прибавим към това лъчезарната й усмивка, страхотният й стил и вълнението, с което говори за всяка форма на изкуство, получаваме една повече от приятна и вдъхновяваща компания.

Ето как Ванина отговори на нашите въпроси:

Име: Ванина
Зодия: везни
Роден град: София
Домашен любимец: за съжаление в момента нямам, но иначе куче J
Дизайнер: Ив Сен Лоран
Най-голямото съкровище в гардероба ми: моето въображение

Заведение: С настъпването на лятото най-важното е да има хубава градина.
Песен: Young Forever – Jay Z & Beyoncé
Книга: „Романтичният егоист“ на Фредерик Бегбеде
Филм: „Коко преди Шанел“
Цвят: розово и тюркоазено синьо
Питие: вода / Kir Royal / розé

Салата или хамбургер: зависи от сезона
Токчета или кецове: и двете!
Рокля или дънки: и двете!
Вечен моден идол: Бриджит Бардо
Аксесоар: гривна

Продукт за лице: спирала за мигли
Червило: корал или ярко розово
Парфюм: Black Opium – Yves Saint Laurent
Сутрешен ритуал: 2 чаши топла вода на гладно
Закуска: препечена филия с извара и кафе
Сладко изкушение: шоколад

Шопинг дестинация: Милано
Модно списание (или друг вид медия) – имам силен афинитет към френските модни издания – Marie Claire, Figaro Madame, .Be
Тенденция/модно течение: Тенденциите не ги ли отрекоха в полза на свободата да бъдеш себе си? J Мисля, че въображението и собственото усещане за дадения момент са най-добрата тенденция. Исторически погледнато много ме вдъхновят повратните моменти като появата на малката черна рокля, New look на Диор, силуетите, които Ив Сен Лоран създава през 60-те години…
Какво винаги нося в чантата си: портфейл, документи, слънчеви очила, телефон, ключове и малък несесер с козметика

Техниката, която използвам:  ултрабук Samsung и телефон – Samsung Galaxy S5
Перфектната ваканция е в: перфектната компания J, във всички онези вълнуващи моменти на планиране и подготвяне, на очакване или напротив – на супер спонтанно решение.  Иначе, както казва Одри Хепбърн: „Париж винаги е добра идея!“
За или против онлайн пазаруването: Зависи – бързината и достъпността на онлайн пазаруването са много съблазнителни, но от друга страна нищо не може да замени досега с материите и изпробването на различни визии. За мен пазаруването е и форма на социален живот – преживяване, което обичам да споделям с близки хора.

+1 – Моден съвет към читателите на eMODNO – Обувките в телесен цвят правят чудеса със силуета! Да са смели в експериментите си, но и да не се притесняват да отхвърлят някоя тенденция, ако не я харесват или не смятат, че се вписва в стила им.

+2 – Beauty съвет към читателите на eMODNO – Малките жестове и добри навици във всекидневието са добра инвестиция в дългосрочен план. Според мен добрата хидратация и използването на слънцезащитни продукти са най-важни: в крайна сметка, хубавата кожа е безценна!

Автор: Преслава Цачева