Най-богатите хора в света 2015

1
Добави коментар
The_S
The_S

В класацията на топ 10 най-богатите има нови попълнения. По-голямата част от най-богатите са просто наследници, но има и хора, които са започнали от нулата и въпреки това са стигнали до върха. Класацията е актуална към 05.2015 Приятно четене!

×През 2015 година 290 души са влезли в класацията на милиардерите. В момента има общо 1826 милиардера, които помежду си делят общо $7.05 трилиона долара.

10. Джим Уолтън – $37.6 милиарда долара

Син на основателя на една от най-големите вериги супермаркети Уол-Март. В момента е в борда на директорите на Уол-Март и е председател на банка Арвест.

09. Кристи Уолтън – $38.9 милиарда долара

Кристи се е омъжила за Джон Уолтън, което я прави част от най-богатото семейство в света. Наследява богатството си след неговата смърт.

08. Дейвид Кох – $42.2 милиарда долара

Заедно с брат си Чарлс са собственици на втората най-голяма частна компания в света. Компанията му се занимава главно с петрол, строителни материали и хартиени кърпи за ръце.

07. Чарлс Кох – $42.2 милиарда долара

Брат на Дейвид Кох. Управлява компанията им от 1967 година насам.

Дъщеря на основателя на Л’Ореал. Още от 15-годишна работи в козметичния гигант. По-голямата част от състоянието й е наследено.

05. Лари Елисън – $54.2 милиарда долара

Първият голям милиардер и предприемач от Силиконовата Долина. След като е нает от ЦРУ да построи базите им данни, той основава компанията Оракъл, която се занимава с тази дейност. Миналата година богатството му нараства с $38.3 милиарда долара.

Син на работник в железницате. Основава компанията Зара с бившата си жена, продават бельо и хавлии, които правели в хола си. 5 години по-късно Зара е разпространена в цяла Испания и започва да завладява международния моден пазар.

03. Уорън Бъфет – $71.1 милиарда долара

Компанията му се занимава с десетки дейности от железници до енергетика. Това, което я различава от всички други компании е, че един дял от нея струва зашеметяващите $200 000 долара. Най-скъпите акции на пазара.

02. Карлос Слим – $72.4 милиарда долара

Богатството си дължи на участието си в Мексиканския телеком пейзаж, където е просперирал последните 20 години. Заради няколко анти-монополни закона започва да губи от състоянието си.

01. Бил Гейтс – $80 милиарда долара

Собственикът на Майкрософт е най-богатият човек в света. Титла, която държи 16 пъти за последните 21 години. И останалите 5 щяха да са негови, ако не беше раздал близо $30 милиарда долара за благотворителност.

Разгледайте и останалите ни видеа.