Изисквания за откриване на бърза закуска

1
Добави коментар

БЪРЗА ЗАКУСКА е едно от най предпочитаните заведения за обществено хранене сред търговците на храни в България.

За да разкриете такъв вид обект е необходимо да имате система за самоконтрол и процедури по HACCP за групите храни , които ще приготвяте в заведението.

HACCP или ХАСЕП за бързо хранене

Номенклатурата на такъв вид заведение за обществено хранене е следната: скара, грил, салати, всички видове сандвичи(хот-дог, хамбургери, бургери , тостове и други)дюнер, безалкохолни напитки, минерални и трапезни води, натурални сокове и бира.

Разбира се във Вашия обект може да има само част от изброения асортимент или всичко в зависимост от площите с , които разполагате.

Желателно е да имате вход за зареждане на храните. Ако той липсва –зареждането ще става извън работно време.
Склад за съхранение на храните.
Подготвителни площи , оборудвани с мивки с течаща студена и топла вода, работни плотове и хладилни съоръжения за съхранение на храните.
Топла зона, с необходимите топлинни съоръжения.
Шубер за изнасяне на готовата продукция.
Мокър бюфет с двугнездна мивка(ако се работи със стъкло и порцелан) и една мивка ако бързата закуска е със съдове за еднократна употреба.

В зависимост от площите на обекта може да се обособят битово помещение за персонала със съблекалня и сан. възел  или санитарно битов филтър със закачалки и гардероб. Задължително трябва да се осигури и шкаф за съхранение на миещи и дезинфекционни средства.

Към търговската зала (ако има такава) трябва да има тоалетна за посетители с предверие с мивка с течаща студена и топла вода.

За да бъдем максимално полезни и да изготвим в най –кратки срокове система за самоконтрол и HACCP програма , моля свържете се с нас на телефон +359-988-844-534 или  чрез имейл: [email protected], Консултант -Катинка Ангелова