Как да избера подходящият за мен лаптоп?

1
Добави коментар
Fastshop
Fastshop

Какъв лаптоп да си купя? Това е често срещан въпрос у потребителите. На пазара има изобилие от лаптопи с различни параметри и характеристики на различни марки. Първото нещо, което е много важно при избора на лаптоп е сами да си дадем сметка за какво ще ни е нужен за работа или забавление, и спрямо този факт ще изберете по-мощен или по-обикновен лаптоп практичен и подходящ за сърфиране в интернет. Други важни фактори при избора на лаптоп са следните:

 

– Производителност и памет- най-общо казано това са възможностите на вашия лаптоп да пресмята едновременно повече операции. За производителността от ключово значение са бързината на процесора/процесорите и размера на оперативната памет (RAM). Взаимодействието между процесора и паметта определя бързината на вашия компютър да отваря нови приложения, нови табове в браузърите или пък няколко програми наведнъж, без да бави

 

– Видео, екран и разделителна способност – те са много важни за доброто възпроизвеждане на изображения, анимации и филми. Видео карта с памет над 1 GB и Full HD екран 1920 х 1080 пиксела ще представят всяко изображение качествено и динамично. Те ще са напълно подходящи за филми и игри. Ако обаче ще пишете повече документи, таблици и друг вид текстообработка, високата разделителна способност няма да е толкова необходима. Тогава може да вземете нов лаптоп с удобна клавиатура и компактен дизайн за лесна преносимост.

 

– Издържливост на батерията – този факт е често пренебрегван, а не трябва да е така. Батерията е важен елемент от всеки лаптоп. Повечето лаптопи разполагат с батерии, които издържат от 1 час и 30 минути до 3 часа умерена работа. Имайте предвид, че с всяка следваща календарна година издържливостта на батерията ще пада наполовина. Ако гледате филм или играете игри на батерия, нейният капацитет може да се изчерпа дори за по-малко от 1 час. За това при закупуването на лаптоп интересувайте се и от батерията.

 

– Дизайн – при повечето търсения на лаптопи почти никой не се интересува от дизайна му. Като важна характеристика взимат мощността и екстрите без значение от дизайна, но това е голяма грешка. За препоръчване е да избирате лаптоп с метален корпус, който е по-устойчив на удари и изпускане от пластмасовите. Това би ви спестило доста пари за ремонти. 

През последните години не се отчита толкова голямо търсене и покупаемост на лаптопи, отколкото на таблети. Дори се смята, че таблетите ще изместят лаптопите. Утвърдени и доказали се марки на пазара за лаптопи са Apple, Hewlett Packard (HP), Lenovo, Acer и Dell. 

Тук може да видите нашите предложения за лаптопи на достъпни цени и високо качество   http://www.fastshop.bg/лаптопи/