ТЕРАПЕВТИЧНА СЕРИЯ ЗА СПАЛНЯ WOOLMARK

1
Добави коментар
mihail_varbanov
mihail_varbanov

Всеки човек прекарва 1/3 от живота си в сън, чието качество е от особено значение за общото здравословно състояние и тонус. Нарушеният сън може да породи редица проблеми като нервност, отпадналост, хронична умора, депресивни състояния, проблеми с нервната, ендокринната система и др. Некачествените и неудобни матраци от своя страна могат да станат причина за проблеми на опорно-двигателния апарат и нервната система, а спалното бельо и завивки често са източник или благоприятстват развитието на алергии и проблеми с дихателната система и кожата.
С уникалните продукти Green Master Line Вие ще превърнете съня в истински релакс, след който организмът ще е отпочинал, а силите – възстановени. Ефективно и трайно ще се подобри състоянието на нервната система, опорно-двигателния апарат, самочувствието, кондицията и работоспособността. И всичко това благодарение на комплексното решение с използване на висококачествена мериносова вълна, магнитно поле и карбонова мрежа в серията Green Master Line
В основата на серията е свръхтънкото влакно от мериносова вълна с марката WOOLMARK – световен стандарт за качество, благодарение на което се подобрява съня, гарантира се високоефективна термо-изолация и подобряване на здравословното състояние.
В продуктите с магнитно поле се добавя допълнителен здравословен ефект, подобрява се кръбообращението, обмяната на веществата, възстановяването по време на сън и състоянието на опорно-двигателната система.
Карбоновата мрежа в някои от продуктите защитава тялото от геопатогенните зони и вредното излъчване на електромагнитни емисии, които нарушават енергийния баланс на организма, предизвикват постоянна умора и изтощение.
Мериносова вълна –  идва от белорунната мериносова овца и се е превърнала в един от най-популярните материали за термобельо заради равновесието между цена и функционалност. Има много по-фино влакно от овчата вълна, правейки я по-удобно облекло. С много повече влакна, съдържащи се в плата образува повече малки джобчета, в които се задържа въздух и пази топлината на тялото. Мериносовата вълна придава добри качества на дишаемост на плата и отвежда влагата от тялото. Това помага за регулиране на температурата, предпазвайки едновременно от студени и горещи температури. Мека е, с усещане, подобно на това при кашмирената вълна (по принцип двете се съчетават добре).

Основни ефекти на продуктите от мериносова вълна WOOLMARK:
– Мекото одеяло или матрак от мериносова вълна подобряват съня и успокояват организма.
– Мериносовото влакно поглъща влага повече от 1/3 от собственото си тегло, благодарение на което гарантира перфектна „суха“ топлина и предпазва тялото от влага, което подпомага при болки в гърба, артрит, ревматизъм, радикулит, простудни заболявания.
– Уникалният строеж на влакното гарантира идеална топлоизолация (термостатик), като реализира чудесната си способност на „дишащ материал“. – Гарантират здравословен ефект – подпомагат организма при грип, простудни и белодробни заболявания, болки в кръста, гръбнака, ставите.
– Мериносовите продукти имат уникалното качество да се самоочистват благодарение на специфичната си структура – сърцевината на влакното се състои от два типа клетки – при повишена влажност възниква естествен процес на триене между тях, което води до самопочистване.
Затова не е нужно да се перат, а при леко влажно време е достатъчно да се проветряват.
– Удивителна устойчивост на замърсяване – еластичната (пружинна) структура на влакното отблъсква чужди частици, в резултат на което то лесно се изчиства само с изтръскване. 
– Съдържащите се във влакното серицин и ланолин гарантират антимикробното му действие.
– Действат антиалергично и антистатично. 
– Неутрализират токсичните вещества, съдържащи се в потта.