ЕНЕРГИЯТА НА РОДА. Четиво за момичета във възрастта 50+

8
Добави коментар
aex
aex

ИМАТЕ СИН, или внук, смятам, ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ – енергията на любовта в рода се предава по следния ред. За момчето идва от бащата и дядото по бащина линия. Тоест, там връзката не бива да е прекъсната. Сина трябва да е в добри отношения с бащата, както и с дядото. От там той ще вземе енергия за да бъде успешен живота му. Да може да създаде хубаво и здраво семейство, както и да има добра професионална реализация. Ако тези връзки са някъде прекъснати (причините могат да бъдат различни), то живота на такъв младеж и после мъж е с липса на реализация, понякога професионална, понякога лична, понякога и двете. Или както казват старите хора „не му върви”.

Така че, за да направите теста за собствена преценка на ситуацията, прегледайте техните отношения и си дайте отговори на следните въпроси. Дали когато е бил малко момче вашият син, дядото е имал добър контакт с него? Дали го е учил на някакви „мъжки” неща? Дали го е обичал? Или обратното – не се е интересувал от него? После – бащата. Той дали е отделял достатъчно време за да бъдат заедно? Или си е гледал професията повече?  Понякога бащите, в старанието си да обезпечат материално семействата си, пътуват много, липсват много, дори отиват да работят някъде в чужбина. И така чисто енергийно не присъстват близо до децата си. Но да продължа с теста, следващ въпрос. В какви отношения са днес? Дали сина обвинява за нещо баща си (изневерявал е, развел се е, тормозил е него, майка му, братята, сестрите му, бил е алкохолик, хазартен тип или просто безотговорен егоист )? Дали не счита баща си за предател към семейството? Дали има нещо друго, в което го обвинява? Дали има  нещо, за което не би могъл  да му прости?  Контактуват ли сега? Колко често?

От тук ще прецените дали връзката е нарушена. Ако всичко е ок, тези тримата трябва да съхраняват хубави чувства един към друг, дори и дядото да не е между живите вече. Това е важно! Респекта, тоест уважението винаги трябва да е от по-малкия към по-големия. Има тук старшинство, което е по възраст. Ако връзката е нарушена, то работата по възстановяването е в ръцете на най-малкия, тоест на сина. Той трябва да поправи нещата. Той първи трябва да прости, да подаде ръка, да потърси контакт и да възстанови отношенията.

В  ПРОТИВЕН  СЛУЧАЙ  Е  ВЪЗМОЖНО живота на вашия  СИН  да бъде  поредица от провали.

ИМАТЕ  ДЪЩЕРЯ, или внучка? Тогава по същия начин ви съветвам да направите преглед на отношенията между вас, вашата майка, вашата дъщеря и внучката. Тук, сещате се, женската енергия върви по тази линия – дъщеря, майка, баба по майчина линия. И тази връзка също трябва да е хубава и непрекъсната. Както и какви спомени пазите от вашата баба по майчина линия. Енергийната връзка с нея е жива, няма  значение че тя вече не е на този свят. Душите продължават да живеят и след физическата смърт на тялото. И те имат връзка с нас. Особено що се касае до родови отношения. Говорим често за карма, но има 3 вида такава. Първата е тази на съответната душа. После има родова карма. Тоест, всички хора в рода, фамилията са свързани по определен начин. И накрая идва кармата на етноса.

За наше съжаление има една голяяяяяма уловка в тази „игра”, наречена живот. В смисъл, че бащите в повечето случаи са силно привързани към дъщерите, а майките – към синовете си. (Едипов комплекс и синдром на Електра). И от там се „прецакват” нещата във връзка с горенаписаното от мен. Така, обаче е устроен света! Факт!

Има и друго, също МНОГО ВАЖНО! ВСЯКА ДУША СИ ИМА ПЪТ!

И ние като родители понякога умаловажаваме пътя на нашите деца. Искаме те да са като нас или по-добри от нас, но НИЕ  НЯМАМЕ  ПРАВО  ДА  ЧЕРТАЕМ  ТЕХНИЯ  ПЪТ! ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ГО ПРИЕМЕМ! Независимо дали ни харесва или не.

МАЙКАТА ТРЯБВА САМО ДА ИСКА ДЕЦАТА Й ДА СА ЩАСТЛИВИ, каквото и да означава това!  И втази връзка не без значение е примерът, който тя им дава. Има и още един момент, който майките по мое мнение подценяват. А именно –  ТРЕВОЖАТ  се за децата, които според тях не са добре позиционирани в житейски план. МАЙКИ,  моля ви,  НЕ  ПРАВЕТЕ  ТОВА! Така не помагате, а пречите! ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ЖИВОТА! Ако сина ви (дъщеря ви) трябва да премине през определено житейско изпитание, подкрепяйте го, но никога не казвайте „горкото ми дете”. И не поставяйте проблемните си деца „във фокус”, защото вътре в тях е скрит ресурса за да се справят със ситуацията.

Разбира се, познаваме примери за обратното. Липса на семейство, стабилни корени и род и въпреки това успели в живота хора. Но това е вече невероятна сила на духа, която не всеки притежава. Тези са специални.

И за финал, нека дам следният съвет : МАЙКИ, СТАРАЙТЕ СЕ ДА НЕ БЛОКИРАТЕ ЕНЕРГИЯТА НА РОДА! За да можете да се радвате на своите деца и внуци и да се гордеете с тях! Защото в крайна сметка рекапитулацията на един успешен човешки живот е: Когато видиш децата и внуците си, здрави, реализирани  професионално и създали щастливи семейства!

Автор: КРЕЯ 

21. 04. 2015, АГИЯ  НАПА, VIA Magazine  (www.via-magazine.com)