КАТ вече може да нагала електронни фишове за нарушения установени с мобилни камери

1
Добави коментар
sitemap
sitemap

148 мобилни камери са на разположение на КАТ в страната. 

С приемането на Наредба № 8121з-532 от 12 май 2015 г. на Министерство на вътрешните работи за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи (АТТС) за контрол на правилата за движение по пътищата, от 19 май 2015г. КАТ вече могат да издават електронни фишове на база установено нарушение на пътя с помощта на мобилна камера.

Местата за контрол с мобилни камери (АТСС) се обозначават с пътен знак Е24 и се оповестяват чрез средствата за масово осведомяване или на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи.

Знак Е24 се поставя преди мястото за контрол във всяка посока на сработване на автоматизираните технически средства и системи. При указване на мястото на контрол с преносим пътен знак Е24 разположението му се документира със снимка. Ако патрул с камера се премести от една територия на друга, то знакът Е24 също ще бъде преместен.

За измерване на скоростта от мобилно АТСС се използват служебни автомобили или мотоциклети, движещи се в пътнотранспортния поток или работещи на място за контрол.

В случаите на осъществяване на контрол с мобилно АТСС във време на движение нарушителите се спират на място за налагане на съответното административно наказания. За нарушения, установени с мобилни АТСС във време на движение, електронни фишове не се издават!

 

 

This entry was posted in наредби, Общи, Пътища, Трафик and tagged 2015, АТСС, глоби, движение, електронни фишове, КАТ, мобилни камери, правила, Пътища, системи, технически средства on May 25, 2015 by admin.