8 любопитни факта за женския оргазъм, за които едва ли подозирате (18+)

7
Добави коментар
InLife
InLife

8 любопитни факта за женския оргазъм, за които едва ли подозирате (18+)
22 май 2015

Женският оргазъм – този мистериозен и прекрасен подарък от майката природа за всяка представителка на нежния пол крие и своите любопитни тайни. Тайни, които ще се опитаме да разбулим с няколко вероятно неподозирани факта:

1. Клиторът при дамите не е нищо друго, освен средство за сексуално удоволствие (тъй като няма никакви други функции). Той има над 8000 нервни окочания, което е около два пъти повече от бройката, която се намира в целия мъжки пенис.

2. Повечето жени могат дори и само от директна клиторна стимулация да достигнат до оргазъм (но не забравяйте, че и това отнема време)

3. Невероятно, но факт – 20% от нежния пол може да достигне връхната точка на удоволствие само чрез… продължителна целувка. Неслучайно е казано, че целувката е буквално „магия“.
4. Прагът на болка при жената може да достигне невероятните 107% по време на климакс.
5. И още по-невероятно – 3% от дамите могат да достигнат до оргазъм по време на… раждане.
6. Макар и аналният секс да не е най-разпространената форма на любов, е доказано, че 94% от нежния пол достига до оргазъм и чрез нея.
7. Цели 10% от жените стигат до удоволствието чрез физически упражения. Разбира се, това едва ли е основният мотив фитнес салоните да са пълни с дами, но както се казва, въпрос на стимул.
8. Съжаляваме, момичета! Въпреки, че дълги години се твърдеше, че нежният пол може да изпитва както клиторен, така и вагинален оргазъм, се оказа, че в основата си вторият е абсолютен мит.

текст: Митко Попов
снимки: Gizmodo, Huffington Post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: