ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Ивайло Андонов и Петър Михтарски поемат развитието на футбола в Благоевград. Днес на свое заседание общинските съветници одобриха обединеното предложение на Футболен клуб „Пирин 2001“ и „Хидроенергийна компания“ ООД, представлявано от бизнесмена Иван Чапов и ексфутболиста Петър Михтарски, за развите на Детско-юношеската школа и мъжкия футболен отбор в областния център.

Предложението бе подкрепено от 26 съветници. „Въздържали се“ гласуваха Светослав Зашев, Злата Сотирова и Бисер Стойчев. Андонов и Михтарски предлагат да се учреди ново акционерно дружество между ФК „Пирин 2001“, „Хидроенергийна компания“ и Община Благоевград. Двете дружества ще имат по 40% дялово участие, а общината 20%.

Бе прието стадион „Христо Ботев“ и терените в село Рилци да се ползват безвъзмездно от новоучреденото дружество. Местните парламентаристи решиха длъжниците към общинската хазна да нямат парво да ползват спортните бази.

Общинският съвет одобри правила, които уреждат режима на стопанисване и управление на двата стадиона, както и реда, по който те се предоставят за ползване.

Правила за ползване, стопанисване и управление на стадион „Христо Ботев“

Правила за ползане, стопанисване и управление на стадиона в с. Рилци