Нов опит за палеж на цеха на Анна Желязкова от Гоце Делчев – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Пожар е лумнал в ранния следобед днес в дървопреработвателния цех в местността „Мочура“ край Гоце Делчев, който е собственост на Анна Желязкова.

Благодарение на бързата намеса на огнеборците и работещите в цеха, не са допуснати големи щети, тъй като огънят бил загасен малко след пламването му.

Предполага се, че огненото огнище е тлеело часове преди възпламеняването, както и че пожарът в цеха на Желязкова е умишлен с цел сплашване.

В района на цеха е открита разлята запалителна течност, както и три туби, оставени показно, за да бъдат намерени.

По случая в РУП – Гоце Делчев е образувано досъдебно производство.

Това е вторият опит за умишлен палеж в дървопреработвателния цех на Анна Желязкова за последните 5 месеца. На 1 декември миналата година по идентичен начин бе направен опит за опожаряване на същия обекта. Тогава предупредително, както и сега, обгоряха от пламъците няколко греди от тавана, но ако не беше бързата намеса на пазача и на пристигналите незабавно на място пожарникари, вероятността да изгори целият цех бе реална.

„Почеркът е познат, очаквам разследващите да си свършат работата. Миналата година застраховах предприятието за 200 000 лева, сега ще го застраховам за 300 хиляди“, заяви пред ИНФОМРЕЖА Желязкова.