Секти вилнеят в Кюстендил – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Засилени са провокациите от страна на различни секти към община Кюстендил, обяви днес кметът Петър Паунов.

„Постоянно има искания за организиране на фестивали и въвличане на общината в религиозна дейност, което ние няма да допуснем. Призовавам родителите да са по-бдителни към децата си. Всички институции са уведомени в Кюстендил – училища, детски градини, полицията и разследващите органи“, коментира още градоначалникът.

Пети ден вече евангелисти проповядват в областния център въпреки че от кметството им отказаха разрешение.

Групата1 нарекла себе си „Време е за жътва”, пореден ден изнася концерти в района пред Драматичния театър в Кюстендил. Оказва се, че в случая те имат право да изповядват своята вяра, за което не е необходимо разрешително от страна на полиция и ощина.

Въпреки това обаче почти всяка вечер автопатрул на РУП – Кюстендил извършва проверки на мястото. С опънати транспаранти “ Фестивал на надеждата – един Господ, една вяра, един народ”, мъже и жени на различна възраст се опитват да привлекат поддръжници на идеята си.

“Що за нелепа история е това. Да вземат да ги изгонят. Тук всяка вечер се събират десетки млади майки с децата си. Това е вредно, те говорят някакви глупости”, коментира млада жена.