23-годишен моторист пострада при тежка катастрофа в Кюстендил – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

23-годишен моторист пострада при тежка катастрофа в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

23-годишен младеж пострада при тежка катастрофа днес в Кюстендил.

Пътният инцидент е станал около 17,30 часа на улица “Бузлуджа”, само на метри от детска градина.

Младият шофьор с пистов мотор “Сузуки” се забил в паркиран лек автомобил “Опел Вектра”.

Той е настанен в кюстендилската болница. При първоначалния преглед е установено, че младежът е с комоцио и фрактура на лявата ръка. Няма опасност за живота му.

Свидетели на инцидента коментираха, че първият сблъсък е бил между мотора и червен джип, който засякъл 23-годишния водач.

“Всичко е в кървища. Ударът беше жесток. Момчето изпадна в безсъзнание минути преди да дойде линейката”, обясниха хората, живеещи наблизо и станали очевидци на катастрофата.

Паркираният автомобил е смачкан до неузнаваемост, джипът пък е с откачена броня. От мотора са останали само ламарини.

“Тази улица тук им е като летище. Карат с по 200 км в час. Ако изскочи някое куче или котка, могат да сгазят и преминаващите по тротоара хора”, гневяха се жителите на квартал “Бузлуджа”.

По данни на полицията 70-годишен водач на лек автомобил от Кюстендил предприел маневра “завиване на ляво”, при която не осигурил предимство на насрещно движещия се мотоциклет, управляван от 23-годишния младеж, също от града.

Мотористът е бил неправоспособен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Кюстендил.

По случая в РУП – Кюстендил е образувано досъдебно производство.

 

Свидетел на катастрофата

21:48 – 23 юни 2013

Крайно време е да се сложи „легнал полицай“ на това място. От години наред тук стават катастрофи.Момчето е 22 годишно, а не 19. Миг преди да се удари в джипа, се чу силен рев на рязко стартиране и два силни удара. За мен е виновна системата, защото лятно време по тази отсечка редовно реват мотори и се вдигат на задна гума. По нашите сигнали никой не взима мерки и не ги санкционират. Достатъчно е да застанат при детската градина „Мечта“ и да си вършат работата, а не да пият кафе при зеленчуковото магазинче.

жоро

21:50 – 23 юни 2013

„Всичко е в кадрите!“. Какво са направили служителите на общината за да предотвратят подобни случаи?Ще изберат ли пак кмета?Къде е гражданския контрол?ИААА-София определят как и кой, на какви условия трябва да отговаря човекът получил свидетелство за управление на МПС!Изискванията към водачите на МПС се утвърждават от министъра на транспорта!Всяка година над 5000 водачи на МПС причиняват ПТП поради слаба квалификация, защото не са върнати за още обучение?

Joro 2

22:10 – 23 юни 2013

Моториста не е бил виновен както казаха и самите полицаи!!!Шофьора на джипа не го е направил нарочно,но от него тръгват нещата…

Вълчан

23:33 – 23 юни 2013

В кюстендил половината немогат да карат,карат все едно се намират в пустинята няма мигачи предимства,всеки гледа лошо и е готов да скочи за нищо просто пълна деградация и комплексарщина,полицията си карат без светлини ,пълна анархия да не говоря за колездачите никой не ги пази и не им дава предимсвта ,всееедно ги няма…….ПЪЛНА ЛУДНИЦА Е ТОЗИ ГРАД

някоя си

0:03 – 24 юни 2013

Браво Вълчане,много добре казано!Когато полицаите не спазват правилата за движение не дават много добър пример за каране е съвсем нормално всеки да си кара както си иска и е пълна лудница,защото всеки се мисли за недосегаем !

valentin

0:07 – 24 юни 2013

NE E VINOVNA NITO SISTEMATA NITO ORGANITE NA REDA A LIPSATA NA SIVO VESHTESTVO V GLAVITE NA NIAKOI HORA,A I VSEKI KACHIL SE NA MOTOR SI NOSI NEKROLOGA V DJOBA!!!!!!!!!!!!!!!

Елизабет Иванова

8:42 – 24 юни 2013

Престанете с тъпите коментари за мотористите!!!Масата от тях са страхотни хора, с МНОГО сиво вещество в главите!Само прост човек може да каже,че „носят некролози в джоба си“!Много сте зле,а пък отгоре на всичкото и не четете!!!Момчето е било ЗАСЕЧЕНО!!!Проблемът е в това, че повечето хора,които карат коли мразят мотористите,това е факт!Аз съм от малкото хора,които им правят път и ги пазят!Замислете се (ако можете,естествено)…грешката не е в тях…Грешката е в човешката злоба и глупост…Повечето мотористи умират по нелеп начин,в опит да се предпазят от безхаберните шофьори на коли…Замислете се,по дяволите, защото утре това може да е вашето дете и да видите коментари от този сорт…Ще ви заболи ли?!Мисля,че да и то много!И за малкото от тези,които ще ме разберат…Поглеждайте два пъти в огледалата…не е толкова трудно…Мотористите не са невидими…И моля,спрете със злобата…тя не води до нищо хубаво!

ТТТ

9:54 – 24 юни 2013

Лошо за момчето, но единственото решение със скоростта е да се сложат камери на възловите улици дето позволяват за високи скорости и ще се оправят нещата.

Пепи

16:57 – 24 юни 2013

Момчето е било без книжка за правоуправление на мотор и с алкохол в кръвта, карало е изправено на мотора. Купило го е преди три месеца и е карало без книжка. Коментарите тук са именно за такива хора, които карат безразсъдно и без отговорност към себе си и околните. Те са идеалните донори на органи – млади и силни, в разцвета на силите си. Затова се чака лятото, мотористите са на пътя …

бойко-

21:04 – 24 юни 2013

Неправоспособен, номера е скрит под калника, този си е престъпник, дано остане живо момчето но също така се радвам, че поне този сезон идиотите на две колела ще са с един по-малко. Нямам нищо против мотористите, познавам много хора на които моторите са им в кръвта и същевременно са образцови водачи.

..

21:20 – 24 юни 2013

Спрете да събирате клюки и да коментирате без да познавате момчето !!

архив