Мъртво пияна шофьорка от Гоце Делчев едва не уби младеж от Брезница – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

47-годишната Янка Костова от Гоце Делчев е задържана снощи с полицейска заповед за 24 часа в изтрезвителя на РУП – Гоце Делчев след предизвикана катастрофа и установеното от униформените рекордно наличие на алкохол от 2,13 промила в издишания от нея въздух. 

Мъртво пияната водачка подкарала лек автомобир „Деу Есперо“ и към 19 часа на пътния участък между гоцеделчевските села Корница и Брезница изгубила контрол, навлязла в лентата за насрещно движение и се забила в движещия се по нея лек автомобил „Опел Фронтера“, зад волана на който бил 21-годишен младеж от село Брезница.

Вследствие на инцидента леко е пострадала пияната шофьорка, предизвикала пътно-транспортното произшествие, която е настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. 

Младият водач от Брезница, на чиято кола налетяла неврокопчанката Янка Костова, се е отървал с леки охлузвания, стрес и материални щети по автомобила. 

Очевидци на инцидента коментираха, че ако 21-годишният мъж е предприел маневра, за да избяга челен удар с идващата насреща му кола, е имало опасност да се преобърна или за се забие в крайпътно дърво.

Срещу 47-годишната жена от Гоце Делчев е образувано бързо производство.

На последното заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев преди съветниците да излязат в лятна ваканция парламентаристът Салих Буковян, който е автоинструктор, направи предложение заради ограничената видимост и зачестилите напоследък катастрофи на разклона за селата Корница, Лъжница и Брезница да бъде изградено кръгово кръстовище.

Предложението на Буковян получи одобрение и се очаква до есента корекцията и обозначенията на опасното кръстовище да станат факт.