Мъгла провали кацането на вертолета на д-р Милен Врабевски в Рибново – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Мъгла провали кацането на вертолета на д-р Милен Врабевски в Рибново

21 ноември 2013
– 17:15
коментари /16/      

Мъгла провали кацането на вертолета на д-р Врабевски в Рибново, в Белица и Сърница машината обаче се приземи успешно, снимки: infomreja.bg

Мъгла провали кацането на вертолета на д-р Милен Врабевски в село Рибново за срещата с учениците от СОУ „Йордан Йовков”. 400 ученици от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Якоруда, Белица, Доспат и Смолян тази година ще се обучават безплатно в кандидатстудентски курсове, чиито разходи поема председателят на Фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски.

Миналата година в курсовете се включиха 300 младежи. Тази година той заяви, че за наемане на лектори и провеждане на подготвителните курсове ще дари цялата сума от наградата, която му бе присъдена от Европейския парламент в Брюксел. Отличието му бе връчено за принос в интеграцията на гражданите на ЕС.

През изминалите два дни д-р Милен Врабевски проведе серия от срещи с учениците от училищата в селата Рибново, Брезница, Гърмен, Абланица, както и в градовете Белица и Сърница, с които обсъди проблемите в образованието. Той бе придружен от преподавателя в Пловдивския университет Андрей Захариев.

Заради мъгла в района на Рибново, откъдето стартираха срещите, вертолетът на шефа на Фондация „Българска памет“ не можа да кацне в гърменското село. Хеликоптерът кацна в местността „Белите брези“ край  хаджидимовското село Гайтаниново, откъдето представителната група продължи обиколката си из района.

На 11 октомври в Софийската художествена галерия се състоя националната церемония за връчването на  Гражданската награда на Европейския парламент „Европейски гражданин -2013г.“  на българския поет, писател и преводач академик Валери Петров и на председателя на Фондация „ Българска памет” д-р Милен Врабевски.

Паричната стойност на отличието той сега дарява за провеждането на кандидатстудентски курсове на випустниците от средните училища. Основният акцент в срещите на д-р Милен Врабевски и Андрей Захариев със средношколците от региона бе за подкрепа на младите хора, обучение и любов към българската история и култура, съхранение на националните и европейски ценности.

В Якоруда бе засегната и темата за ограничаване свободата за развитие на децата от страна на  учители и служители в общинска администрация. Там художникът Вейзула Црънков и поетът Нури Джурин подариха на гостите свои творби от името на цялата общественост.

”Интересно защо никой от общинското ръководство на Якоруда не удостои с присъствието си посещението на  д-р Милен Врабевски в града,  за да се разбере официалната позиция за загрижеността на  управниците към младите“, заявиха гласно възмущението си средношколци, общественици и учители.

Милен  Врабевски успокои обстановката с думите: „Там, където държавата не може, се намесвам аз“. Младите хора признаха, че за развитието на културата в общината от бюджета са заделени само 60 000 лева и кветското ръководство често се оправдава, че няма пари.

При срещите си с децата  д-р Врабевски обяви и темата на новия конкурс за есе „1000 години от смъртта на Цар Самуил Самодърженец Български“. След оценката на есетата ще бъдат излъчени призьорите за Европейския парламент, където по традиция ще се отбележи бележитата дата и събитие, а след Брюксел ще последва редовният есенен семинар във Варна.
 

ОРФЕЙ

19:26 – 21 ноември 2013

Похвално! Изключително родолюбиво поведение на богат човек!
Явно сред материално богатите- има и доста духовно богати личности.
Дано да има повече такива за в бъдеще.
Не случайно в ЕС са оценили ангажираността му и са го наградили.

men

19:33 – 21 ноември 2013

Zashto tochno v tezi naseleni mesta, nqkoi zadava li si vaprosa?

бюреков

20:15 – 21 ноември 2013

евалла на този човек.
само образованието ще спаси тези хора. аз лично не познавам нито един човек от рибново с висше образование учил редовно обучение в голям град или чужбина и след това да е фен на изрода ахмет башев, изключение правят само тези с купените дипломи предимно задочници

до бюреков

20:46 – 21 ноември 2013

Ние от Рибново знаем как да се спасим Г-н бюреков само на луната нямаме рибанец и това ще стане и Ахмед Башев не е изрод а гордост за Рибново .Да евала на този човек шапка му свалям но тези около него си правят пиар с чуждите деца за да си пробутат техните олигофрени .

А1

21:06 – 21 ноември 2013

По правописа си личи, че човека от Рибново не е с висше образование и естествено е фен на А. Башев.

124

22:09 – 21 ноември 2013

Тоя пък с това висше образование ми писна .Такива като него дето се хвалят го имат висшето само на книга иначе са чурук хора , за нищо не стават . Много е важно да си човек а не да криеш злобата и простащината си зад някаква си диплома . И какво като имаш висше ,може и две и три да са като не струш 2 стотинки като човек . Ай сиктир …………………………………

124

22:15 – 21 ноември 2013

А те поклоннико Манолов прати твоят Башев в Космоса като първи рибански космонафт за гордост на Рибново и изследването на издръжливодтта на маймуните в космоса и запомни че никой не си прави пиар с децата а им помага да учат и да обичат Родината си България за да не тънат във вашата ксенофобия.

odjata

8:26 – 22 ноември 2013

„Белите скали“, за да хапнат рибка при Кацила, а не „белите брези“- няма такова място.

Мусайбе

9:35 – 22 ноември 2013

Краса пак чула недочула, някой и разказал за белите брези. Там Кацила не я пуска, за да не уплаши рибата и гостите. Не я кани на кьор софра, както в Дъбница Януз. Пък и козите свикнаха с нея, защото си приличат.

Иван Кацилов

10:07 – 22 ноември 2013

Горкия Мосайбе дори и незнае че ми е братовчедка и че винаги е добре дошла .Много нещастен човек си братле слагаш се като проститут хахах навсякъде но си гола вода.Двуличие и злоба никой не търпи

Джери

17:56 – 22 ноември 2013

Къде са тия двамата тарикати Рахим и Бакалов,нали са в“Българка памет“ или ги шитнаха

100

19:21 – 22 ноември 2013

Някой си идиот Джери трябва да знае че тези двамата Тарикати откриха на д-р Врабевски
колко чисти хора има в Родопите.
Доколкото ми е известон други такива хора няма,всички могат да им завиждат
,защото децата ги обичат напук на всички злобачи

mediqn alian

9:22 – 23 ноември 2013

ni6too nerazbrah ot cqlata dalga istooriq no si drobete zeletoo 😉

до Джери

12:23 – 24 ноември 2013

Джери тия двамата самите те не знаят от кои са но Рахимчо със сигорнос енякъде там да оглежда чужди дечица .

до до Джери

17:23 – 24 ноември 2013

Последния коментар е много точен .ЕВАЛА. А пък тоя Врабевски каква памет българска дири при тия криви кратуни като на всяко преброяване се пишат мюсюлмани или турци Г-н Врабевски кътай си паричките не ги прахосвай по неблагодарници и вероизменници.

Гоце

18:27 – 19 август 2014

Никой не ебава Врабевски, защото е самовлюбен манияк, невъзпитан нахалник, простак и хвалипръцко. Той си е чиста проба шарлатанин, ама мнозина все още не разбират това.

архив