Приятелството свършва там, където започват парите

18
Добави коментар
plam
plam

Почти една трета от германците не биха дали пари назаем, включително на приятели и роднини, съобщава T-online.de.

Това сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от Института за изследване на общественото мнение Forsa. 30% от анкетираните са заявили, че не биха дали пари назаем „никога и при никакви обстоятелства“. 60% са отговорили, че „по принцип са склонни да разгледат подобна възможност“, но само при условие, че получат разписка. 85% пък са отговорили, че трябва обезателно да знаят за какво ще отидат парите, дадени от тях назаем.

Единственото обстоятелство, при което в преобладаващата си час германците биха дали пари назаем, са неотложни медицински и адвокатски услуги – готовност да помогнат в тази насока са изразили 81% от анкетираните.

Едва 8% от всички интервюирани са отговорили, че биха отпуснали заем на приятел, за да изплати дълговете си или за да отиде на почивка, а 4% – за да финансират пластична операция на свой близъ, съобщава БГНЕС.

В заключение, 85% от анкетираните са изразили съгласие с поговорката „Приятелството свършва там, където започват парите“. Проучването, поръчано от банка Comdirect (дъщерна на Сommrezbank), е било осъществено сред 1060 души на възраст от 18 до 65 г.