Тежка сватба с над 1000 гости вдигнаха в Абланица – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Тежка сватба с 6 тъпана и 5 зурни и с над 1000 гости, които на две смени вдигаха наздравици за младото семейство в големия ресторант в село Абланица и в още няколко съседни заведения, вдигнаха за децата си местните елитни фамилии Кокудареви и Чивилиеви.

Майката на младоженеца Илвие Кокударева с най-красивите си думи и пожелания, с истинска майчина любов, в качеството си на професионален ритуалчик, има щастието да сключи гражданския брак на сина си Неджет, който в същия ден имаше рожден ден, и красивата си снаха Неджибе на площада в Абланица пред стотиците сватбари и гости от цялата страна.

Сред официалните гости на голямата сватба, която ще остане хитова за 2014 г. в селото, бяха кметът на община Хаджидимово  Людмил Терзиев, председателят на Общинския съвет в Хаджидимово и директор на гимназията в Абланица Мехмед Имамов, депутатът Алиосман Имамов, омбудсманът на общината Юсеин Гърбев, който също е от Абланица и роднина на младото семейство, областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин, заместник-председателят на Общинския съвет в Сатовча Сюлейман Арунов и представители на фондация „Българска памет“.

Цялото село Абланица поздрави младоженците, които бяха отрупани с подаръци и пари за старта на семейния им живот. Близо 10 часа в ресторанта се вдигаха наздравици в чест на красивата брачна двойка, а на площада кръщните хора се виеха до тъмно. 

Голямо щастие и радост донесе сватбата и на родителите на младите влюбени – Илвие и Ибрахим Кокудареви и и Зейнеп и Ибрахим Чивилиеви, които пристигнаха с много подаръци от чужбина за сватбата на дъщеря им Неджибе с мъжа на сърцето й Неждет.

Преди да се врекат във вечна любов и вярност, двамата имали няколкогодишна красива и романтична връзка.

Неждет е завършил специалността „Стопанско управление“ в ЮЗУ Благоевград, а красивата булка Неджибе – „Социални дейности“ и магистратура „Управление на човешките ресурси” в СУ „Св. Климент Охридски“.

Младата и красива дама работи в столицата в книжарница БГ. Младоженците живеят в столицата, но решиха сватбата им да бъде в родното им село, за да споделят най-щастливия си ден с роднини, приятели и съселяни.