Учителят от Абланица Асим Имамов поведе към сърцето на Родопите 55 деца туристи – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

По маршрута Борино – хижа Орфей – екопътека Девин премина поредният поход на клуб „Млад турист“ от с. Абланица, начело на който е неуморимият природолюбител и активен турист Асим Имамов.

55 туристи от Абланица, Вълкосел и Гоце Делчев се радваха на неотразимата есенна Родопска красота. И при този преход групата планинари случи на хубаво и слънчево време.

Финалът на похода бе преминаването по приказната екопътека Девин, която се извива по течението на Девинска река, пресечена на много места от красиви мостове.

Неделната родопска приказка за туристите, водени от учителя Асим Имамов, бе поредната им близост с природата и поредните емоции, които преживяха заедно всички.

Изморени, но щастливи, с незабравими спомени и нови приятелства, в прегръдката на майката природа, с огромен положителен заряд, приключиха поредния си организиран поход учениците от клуб „Млад турист“.

”Това е моята мисия“, заяви Имамов, изключително доволен от растящата популярност на туризма и планинските преходи сред младите хора в Гоцеделчевско.

Педагогът не скри, че освен учениците, вече и по-възрастни хора от региона осъзнават ползите да са по-често сред природата, с което интересът към организираните туристически походи расте непрекъснато.