Полицаи и ДАНС търсят терористи на „Ислямска държава“ в Пазарджик – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Над 150 служители на полицията и жандармерията блокираха ромския квартал „Изток“ в Пазарджик, съобщава Вести. Акцията е на ДАНС и на специализираната прокуратура.

Тя е във връзка с досъдебно производство, образувано наскоро, срещу имама Ахмед Муса Ахмед и негови сподвижници
за пропагандиране на религиозна война, информира Нова ТВ. Говорителят на окръжната прокуратура за момента е отказал коментар за акцията, съобщава БГНЕС.

Извършват се изземвания на забранена литература и претърсвания в ромската махала във връзка с това, че се ползват материали, свързани с „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ).

Служители на реда са влезли и в джамията в ромския квартал.

Ахмед Муса Ахмед беше единственият ефективно осъден по делото за проповядване на радикален ислям и налагане на антидемократична идеология.

Прокуратурата проверява и видеоклип, в който Ахмед Муса Ахмед аплодира сцената в двора на джамията Абу Бекир в Пазарджик. На нея едно дете „обезглавяваше“ друго с пластмасов меч. Клипът бе разпространен в социалните мрежи и предизвика бурна реакция.

Тогава от Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че всички участници ще бъдат разпитани. Според един от свидетелите, децата са изиграли библейски сюжет по повод Байрама – Авраам обезглавява сина си по волята на Аллах.