Откриват фотоизложба по случай 7-ия рожден ден на Природен парк „Беласица“ – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Фотоизложба по случай 7-годишнината на Природен парк „Беласица“ ще бъде открита в Арт салона на Радио Благоевград.

Експозицията е озаглавена „Невероятната Беласица“ и представя красиви снимки не само от природния парк, но и от цялата планина, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония.

С изложбата, която разкрива магията на беласишката природа и култура, се отбелязва 7-ият рожден ден на най-младия природен парк в България.

Самобитността на планината е запечатана в кадри, представящи нейната уникална природа, разнообразното културно наследство на района и гостоприемството на местните хора. Показват се гледки от билото на планината, от езерата Керкини и Дойран, както и най-впечатляващите беласишки водопади.

Защо този парк е сред най-забележителните защитени територии у нас, какво прави природата на планината уникална и колко богата е историята на района – отговорите на тези и други въпроси ще се намерят в изложбата, чието откриване е на 19 януари от 17.00 часа.

При откриването участие ще вземат учениците от Клуб „Приятели на Национален парк „Рила“ с ръководител Стоил Вълков към Обединен детски комплекс – Благоевград. За любознателните гости на откриването организаторите от фондация Биоразнообразие и Радио Благоевград са подготвили и специална викторина с награди. 

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“ е създадена в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от фондацията в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” – Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” – Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Изложбата показва красотите на планината Беласица, но целта е всеки, разгледал фотосите, да пожелае сам да посети тази уникална планина, скътана в самия югозападен ъгъл на България.