Камбитов с трети заместник, Зорница Кралева отговаря за европейската политика – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Новият трети заместник-кмет на община Благоевград се казва Зорница Кралева. Нейният ресор ще бъде европейската политика на общината, кандидатстването по проекти и усвояването на средства.

Работата на Кралева ще бъде от изключителна важност за усвояване на европейски средства, които са един от основните финансови ресурси за всяка община.

Очаква се новият програмен период да предостави добри перспективи за финансова стабилност на много общини, а целта на община Благоевград е тя да бъде на челни позиции при разработването, кандидатстването по проекти и усвояването на средства.

Опитът и професионализмът на Зорница Кралева ще бъде от изключителна помощ на общината за максималното усвояване на европейските средства. Тя започва работа от следващия понеделник.

Зорница Кралева е работила в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отдел „Програми за Европейско териториално сътрудничество и добросъседство”, водещ експерт при изпълнението на Програма за Европейско териториално сътрудничество Гърция- България 2007- 2013г., част от екипа на Националното звено за контакт по Оперативна програма INTERREG IV C.

През 2011 година работив в Отдел „Вътрешни граници”, Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, където изпълнява длъжността държавен експерт.

Последно тя е работила в Министерството на инвестиционното проектиране като директор Дирекция „Благоустройство и жилищна политика”.

Така занапред кметът Атанас Камбитов ще може да разчита на трима свои заместници – Валери Смиленов, който отговаря за хуманитарните дейности, Антоанета Робева е с ресор строителство, а Зорница Кралева ще ръководи европейската политика на общинската администрация.