Още нови детски и спортни площадки ще бъдат изградени в Благоевград – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

В изготвената инвестиционна програма на Община Благоевград за 2015 година общинското ръководство продължава своята политика за изцяло обновен и европейски облик на града, благодарение изграждането на нови детски и спортни площадки.

За целта в програмата са предвидени изграждането на модерни съоръжения в целия град. Изцяло нови 5 детски площадки ще станат факт в  ж.к „Еленово“ до блокове 56, 57, и 58, в ж.к. „Освобождение“, до блок 102 в ж.к. „Еленово“ и две площадки в  двора на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 

Четири  детски площадки ще бъдат изградени в парка в ж.к. „Еленово“, обособени в цял един спортен комплекс с фитнес уреди на открито и зелени кътове за отдих. Детска площадка ще бъде изградена и при комплекс „Парангалица“. Децата от филиала на ОДЗ 3 в село Покровник също ще бъдат зарадвани от нова площадка.

 

Предстои да бъде направен и основен ремонт на вече съществуващите  детски площадки в ж.к. „Запад“, на ул. „Огражден“ в кв. „Струмско“, на улица „Марица“ и детската площадка при блок 4 в ж.к. „Ален мак“.

 

През 2015 година благоевградчани ще имат перфектни условия за масов спорт, благодарение изграждането на още  спортни площадки. Едната ще бъде построена в парка в ж.к. „Еленово“, втората ще стане факт парк „Бачиново“. Третата спортна площадка ще бъде в XI ОУ „Христо Ботев“ , а четвъртата  – в VI СОУ „Иван Вазов“  с необходимите за това изкуствена трева, ограда и специално осветление. В квартал „Запад“  ще бъде извършен основен ремонт на спортната площадка.  Ще бъдат проектирани игрища за баскетбол и футбол, с необходимата ограда и осветление за тях. Спортен кът ще бъде изграден при комплекс „Парангалица“. Основен ремонт ще претърпи и спортната площадка в квартал „Срумско“ .

 

Предвижда се и втори етап от изграждането на въжения парк на община Благоевград, разположен в парк „Бачиново“ . За да се гарантира безопасността на децата и гражданите в парка е предвидено изграждането на  обезопасителна ограда.

 

Инвестиционната програма за 2015 година бе  одобрена на редовна сесия на Общински съвет- Благоевград на 30 януари. На нея всички политически партии подкрепиха рекордния за тази година бюджет в размер на 60 млн лева.