12-те претендентки за „Кюстендилска пролет“ 2015 раздадоха 1000 знамена – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

1000 знамена, подсигурени от община Кюстендил, подариха кандидатките за девойка “Кюстендилска пролет“ 2015 на кюстендилци.

12-те момичета бяха облечени с автентични народни носии, с което допълнително повдигнаха патриотичния дух на Национален празник в Кюстендил.

Отбелязването на празника започна с изпълнение на духовия оркестър и стихове на една от най-малките жителки на областния град.

Венци и цветя бяха поднесени на паметника на „Булаир“ от кмета на Кюстендил Петър Паунов и заместниците му, областния управител Виктор Янев, представители на политически партии и жители на областния град.

„В славната ни история има много примери за духовно величие и патриотична саможертва. Споменът на тези велики моменти ни дава самочувствие и осмисля през вековете нашата национална идентичност. 3-и март като дата на подписване на Санстефанския мирен договор носи особената магия на сбъдването на вековната мечта на българина – вярата, че отечеството, многострадално и неделимо, ще бъде свободно“, гласеше част от словото, изнесено пред кюстендилци на празника.

Програмата продължи с концерт на фолклорната изпълнителка Ана-Мария, която обра овациите на многобройна публика.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ „ФОТО МРЕЖА“