Стотици от Рибново и региона се простиха с 28-годишния Благовест – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Стотици жители от Рибново и целия Гоцеделчевски регион днес се простиха с 28-годишния Благовест Таламанов, който на 10 март бе намерен прострелян в квартирата си в САЩ, на 33 км от столицата Вашингтон.

Тялото на Благовест по волята на родителите му бе транспортирано със самолет в България рано сутринта днес и още следобед, като бяха спазени всички мюсюлмански обреди по погребението, той намери покой в местните гробища.

„Гледката бе ужасяваща”, споделиха хора от селото, които заявиха, че такова погребение и толкова много скръб в Рибново досега не е имало.

Лекарски екип се е наложило да оказва помощ на най-близките на починалото момче.

Днес съдбата в Рибново за последен път си каза думата. В деня на погребението на Благовест бе сватбата на най-добрия му приятел Феим, с когото от 4-години са учили и живели в Гоце Делчев.

Датата на сватбата си младоженецът Феим избрал още преди месеци, без да предполага, че в същия ден ще му се наложи да се прощава завинаги с най-добрия си приятел.

Заради погребението сватбата бе спряна, а Феим бе сред групата на най-близките, които изпратиха 28-годишния Благовест до местните гробища.

Съученици и приятели на загиналото момче заедно с роднини и съселяни са категорични, че няма да забравят човека Благовест Таламанов.