Кметовете на Гърмен и Рибново решават днес за затварянето на пътя Рибново-Осеново – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Кметовете на Гърмен и Рибново решават днес за затварянето на пътя Рибново-Осеново

03 април 2015
– 17:50
коментари /15/      

снимки: infomreja.bg

След като по сигнал на „ИНФОМРЕЖА” вчера кметът на община Гърмен Минка Капитанова и специалисти от администрацията инспектираха на място станалата вече прекалено опасна пътна отсечка Рибново – Осеново, днес след съгласуване с кметовете на Рибново и Осеново ще бъде затворен за движение и в двете посоки.

„За жителите на Рибново с ниви в близост до разцепеното трасе, което предполага свличане на стотици тонове земни и скални маси, ще бъде препоръчано да ползват обиколни пътища до имотите си“, коментира ситуацията кметът на община Гърмен Минка Капитанова. 

„Невъзможно и опасно е вече пътуваето по незаконния път Рибново – Осеново, който не е пуснат в експлоатация и не е поддържан в последните 6-7 години поради отказ за издаване на акт 16 от компетентните институции, които са констатирали недобросъвестно и недовършено строителство въпреки похарчените за него 17 000 000 лева“, коментираха строителни специалисти от община Гърмен, които също са инспектирали опасния път.

Както ИНФОМРЕЖА писа, заради липсващия акт 16 за неузаконения път, който на практика не съществува по документи, от общинския бюджет в Гърмен не могат да заделят пари за поддръжката му.

От друга страна заради неуредиците изпълнителите също не могат да се задължат да довършат пътя и да застроят крайпътните съоръжения.

За създалата се ситуация кметовете на Гърмен, Рибново и Осеново ще сезират министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за решаване на проблема. В тази връзка пък жителите на Рибново настояват за съдебни наказателни процедури срещу виновните лица.

Пътят Рибново – Осеново бе строен по време на управлението на бившия кмет на община Гърмен Ахмед Башев, като той бе и главният разпоредител на 17-те милиона, които държавата отпусна за изграждане на трасето.

Идеята на проекта „Башев“ бе въпросният път да съкрати 30-те километра на жителите на Рибново до Гоце Делчев, за да пътуват по направлението Благоевград – София.

Да се самосезира Главна прокуратура и да потърси сметка както от бившия управник, така и от фирмите изпълнители защо важната и дългоочаквана за тях пътна отсечка не е довършена и узаконена“, настояват жители на община Гърмен.

 

56889

19:39 – 03 април 2015

Маноле, Маноле, колко ли още ще мирише след тебе и твоите гов…..ци! Ако разровят и по детските, за които обшината плаща по стотина бона на месец, на какво ли ще замирише още!Време трябва да мине за да се нормализират нещата в общината!

iv

22:22 – 03 април 2015

ako ne se sezira glavna prokuratura ni obiknovenite xora ili xora vtora raka kakto ni opredelq agent manol zapo4naxme podpiska s koqto 6te iskame ot prokuraturata da se sezira ne samo za patq ribnovo osenovo a i za vsi4ki ulisi po selata koito po dokomenti se vodqt asvaltirani a asvalta lipsva kakto i mnogo dereta za koito sa izqdeni parite

te

22:31 – 03 април 2015

manoleta po4akaite do kam avgost;septemvpi naistina da zavri vremeto predi izborite i 6te zavrqt i razmeri6at lainata na manol togava 6te mu lasne zadnika kakvito gi oklepa za 14g taka 6te mu zasaxnat na gaza 4e vsi4ki manoleta pokrai nego 6te se naloji da mu gi tarkat qko

Baba Vanga

23:12 – 03 април 2015

Manol HUInaBashev Apashev s kradenite pari hair nqma da ima ot tozi pyt pomnete horaaaaa.

shoshka i blajo ot ribnovo

23:20 – 03 април 2015

EIIIIII Manole e*a si maikata po ognqnovo i idva6 v ribnovo s kakvo o4i weeee P*tka maina mrysna.Lo6eto e 4e ima dosta mohi koito se lepqt po tova laino merizlivo.

Rqpata i kaurskiq terminator

23:37 – 03 април 2015

V ribnovo nqma da imat polza nito ot pytq nito ot u4ilishteto vsi4ko e s kradeni pari na Manol HUInaBashev Apashev U4ilishteto e pylno s lavki a na gorneto v lavkata se igrae no6tno vreme komar i vsi4ki pikaqt v u4ilishtniq dvor daje i se*at a tam igraqt u4enici a qgneto pedofila debne postoqnno momi4etata i gi zaribqva nqkoe da klyvne.Prost narot sa ribanci po tova dokazva 4e ne sa edinni gledat parite i da se nastanqt na sljba.

kr

6:59 – 04 април 2015

sega veche go zagazi basheeev stanal si koja i kokali ama ne se pritesnqvai kupil sam ti ot tiq debelite vajeta da e sigurno

Рибанец

8:59 – 04 април 2015

мНОГО ПАРИ ОТКРАДЕ БАШЕВ ОТ НАС НАРОДЕЦА ВМЕСТО УЛИЦИ СТЕНИ ВОДОПРОВОДИ КРАДЕ КРАДЕ ДА ВРИШ В АДА ТВАР

ribnovo

10:43 – 04 април 2015

Ahmed,Andrei,Manol,Balubashiev,Bashev,Apashev.Choveka s mnogoto imena i mnogoto krajbi hair da ne vidi AMIN do psledno kolqno…

nie

11:31 – 04 април 2015

nema nujda da go kalnem toq bokluk allax vijda i 4uva no nie trqbva da se vzemem v rase kak da pomognem na taq jena kmetisata da mu izkaje na toq lainar da mu lasne zadnika za izborite za6toto samo tq mu znae vsi4kite vmerisani laina

iv

11:38 – 04 април 2015

mnogo ste pravi no tova trqbva da se napravi po rano sega dalaverite s pomo6tite na bednite xorisa za darvata gorata peri4nite pomo6ti koito se polagat za tok i mnogo drugi ne6ta …………..toq lainar trqbva da vlezne v zatvora predi izborite taka nqma da vmerisa i malkoto ostanal 4ist vazdux

nie

11:40 – 04 април 2015

nema nujda da go kalnem toq bokluk allax vijda i 4uva no nie trqbva da se vzemem v rase kak da pomognem na taq jena kmetisata da mu izkaje na toq lainar da mu lasne zadnika za izborite za6toto samo tq mu znae vsi4kite vmerisani laina

osikovo

14:07 – 04 април 2015

A pedofila yagneto zashto go dyrjite v uchilishteto i toi e chovek na Manol.Ribanciiiii ne se ostavqite toq pedofil da nalita na momichetata v uchilishteto.

1579

10:39 – 05 април 2015

ЕЙ ХОРА АНДРЕЙ АПАШЕВ ОТ СКОРО ХОДИ И НА ДЖАМИЯ В ОГНЯНОВО ДО СЕГА ГО НЯМАШЕ НИКАКЪВ НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОД ЩО ЗА ЧОВЕК Е.

kratunkata

18:11 – 05 април 2015

Andrei Manolov HUInaBashev Apashev hodi ot vreme na vreme i na cyrkva v BALDEVO ako ne znaete toi e kato Vasil Levski poevqva se navsqkade.

архив