Абитуриентка от ПМГ ”Яне Сандански” – Гоце Делчев лауреат по литература на състезание в Шумен – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ…

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Абитуриентката Теодора Бухлева от ПМГ ”Яне Сандански“ – Гоце Делчев стана абсолютен лауреат с пълната си шестица от националния конкурс по литература, който се проведе през почивните дни в Шумен.

Състезанието се провежда всяка година и се счита за едно от най-тежките за учениците, на което обаче Теодора се представи отлично и донесе слава за образованието както в Гоце Делчев, така и в цялата Благоевградска област, представена от петима участници.

Представителството на ПМГ „Яне Сандански“ на престижното състезание бе внушително – общо четирима, които се представиха много достойно, коментираха поредното постижение на учениците си педагози от ръководената дълги години гимназия от директора Елка Божикова.

В националната надпревара по литература в Шумен участваха над 70 ученици от най-големите и елитни учебни заведения в страната, които преминаха през двойно сито, за да бъдат допуснати до финала.

Представители на Министерството на образованието и науката отправиха своите поздравления и суперлативи към талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ и към учителите им по литература Евгения Попова и Екатерина Тодорова за перфектната подготовка по предмета и отличното представяне на състезанието на възпитаниците им.

Много добър 5.14 е оценката на Крум Динев, като с много добри оценки е завършило състезанието и за другите две ученички от гоцеделчевската гимназия Мария-Катерина Иванова и Екатерина Бузалакова.

От ръководството на ПМГ „Яне Сандански“ коментираха, че постижението на фаворитката с отличната оценка Теодора Бухова е най-високото признание в новата история на елитната гимназия в Гоце Делчев и ценен подарък по случай нейния 95-годишен юбилей, който се отбелязва през тази година.

Преди дни със златен медал от престижно състезание по ИТ, проведено в Девин, се завърна Стефка Москова, която също е възпитаничка на ПМГ.

Юбилейната година за училището се оказа изключително успешна, защото десетки ученици завоюваха през нея високи отличия почти във всички регионални и национални състезания.