Простреляха писателя на мутрите

50
Добави коментар
digger
digger

Видео: Убийство и опит за убийство за по-малко от 24 часа в София

Авторът на публикации за групировките Георги Стефанов Стоев е простреляният пред хотел „Плиска“, научи БТА от полицейски източници.

Сигналът е подаден в столичната полиция в 12.53 часа.
Стоев е бил в кафене, близо до хотела, където имал среща с двама души. По информация на полицията авторът е подготвял книга за организираната престъпност и срещата е била заради новото издание, съобщи Дарик. На нея пристигнал само един от двамата души, който е и пряк свидетел на инцидента. От полицията съобщиха, че Георги Стоев живее наблизо.
По информация на Дарик радио стрелците са били двама и не са били маскирани.
Раненият е откаран от Бърза помощ в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Простреляният е в крайно
тежко състояние, каза д-р Стоян Сопотенски, началник на Спешно приемно консултативно отделение в болница „Пирогов“, цитиран от БТА. Той е прострелян в главата, допълни Сопотенски. Неврохирурзите оперираха Стоев, като при операцията са открити два куршума, съобщи Фокус. Състоянието на пациента е изключително тежко, той е преведен в реанимацията на “Пирогов”.
35-годишният Георги Стоев нашумя напоследък с книгите си за подземния свят. Той твърди, че е бил част от групата за „мокри поръчки“, но никога не изпълнявал такива. Георги Стоев е автор на книгите „ВИС“, „Имало едно време на Изток“, в която разкрива причината ВИС да се превърне в застрахователна компания. Стоев твърди, че имал много приятели от ВИС. „С някои от тях имах и общ бизнес. “От тези мои контакти с тях съм научил доста неща”, разказа неотдавна Стоев.
Това е вторият разстрел в София за последните 24 часа, след като вчера около 18.30 ч. във входа на блока си в ж.к Люлин бе разстрелян изпълнителният директор на Атоменергоремонт Борислав Георгиев.
Вижте снимки от мястото на покушението