Художествена галерия -Сливен търси 10 студенти от специалността педагогика на Изобразителното Изкуство!

1
Добави коментар

Художествена галерия -Сливен търси 10 студенти от специалността педагогика на Изобразителното Изкуство!

25.05.2015 / 12:25

Художествена галерия -Сливен търси 8 студенти от специалността педагогика на Изобразителното Изкуство.Регистрирайте се в програмата Студентски практики и

заповядайте в нашата галерия!

ИЗИСКВАНИЯ

Практическо обучение е провеждане на практика, която съответства на изучаваната от студента специалност или професионално направление (професионални направления или област на висше образование), в рамките на 240 (астрономически) часа в реална работна среда в изпълнение на задачи, възложени от организацията работодател съгласно нарочно изготвена програма.

Практическото обучение по проекта е различно от предвидената по учебен план за съответната специалност и образователно-квалификационна степен практика.

Практическото обучение се провежда индивидуално или в групи с помощта и под контрола на служител на организацията работодател – ментор, и при наставничеството на преподавател от висшето училище – академичен наставник.

Студентът се регистрира и попълва профила си в изградения в уеб базираната система модул, след което може да кандидатства за обяви публикувани от организация-работодател.

Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. Практическо обучение трябва да проведат над 67 000 студенти. За участие в предвидената практика могат да кандидатстват всички редовни и задочни студенти, вписани в Регистъра на действащите и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от МОН. За успешно приключило се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер от 480 лв.

 

Всеки студент има право да бъде включен в практическо обучение по проекта веднъж в рамките на своето обучение за придобиване на всяка една образователно-квалификационна степен (веднъж като „бакалавър“ и веднъж като „магистър“). В бюджета на проекта са предвидени и средства за възнаграждение на академични наставници от висшите училища и ментори от страна на работодателя. Бюджетът на проект “Студентски практики” е 60 000 000 лева.

http://praktiki.mon.bg/