Салата раци и броколи

1
Добави коментар
zdravduh
zdravduh

Салата раци и броколи – 5.0 out of
5
based on
1 vote

www.zdravduh.com
Салата раци и броколи

 Харесах си тази салата от рибарския магазин до нас и реших, че ще я експериментирам вкъщи. Преди бях от най-върлите противници на броколитe, но като ги пробвах сварени на пара, с масло и топено сирене, мнението ми се промени коренно.

Затова им „дадох шанс“ и като основна съставка на салата. Впрочем може раците да се заместят и с бяло пилешко месце 🙂

 Ето и нужните продукти:

 75 гр. ролца от раци (1/2 пакет)

1 майонеза

1/2 средна глава броколи

магданоз

горчица

1/2 чаена лъжичка зехтин

 Начин на приговяне:

 Накъсайте броколито на розички. Обелете стеблото му. Сварете го на пара. Нарежете го на ситно и го сложете в купа. Нарежете на къси лентички рачешките ролца и ги прибавете в купата. Объркайте ги с майонезата и 1 ч.л. горчица. Добавете малко зехтин само за аромат и поръсете с пресен магданоз.

 Понеже броколитe и морските деликатеси не се харесват от всички, ето един хитър начин да ги изкушите да опитат салатата ви. Изрежете красиви малки фигурки от хляба (както е на снимката). Аз използвах обикновени формички, които купих за 2,50 от съседния супермаркет. Намажете фигурките със салатата. Може и да ги украсите допълнително с маслини, чушки или други продукти, които имате под ръка. Проявете творчество. Сложете ги на видно място вкъщи, за да може всеки като мине край тях да си вземе. 

Приятен апетит!

Вижте още: Салата с морски дарове

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми „Как успях да отслабна?“ или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  Следвайте ме в Google + 

Последно променена наВторник, 26 Май 2015 12:18

Свързани статии (по етикет)