Няколко интересни идеи за падащи легла

1
Добави коментар

Замисляли ли сте се как да спестите пространство в малкото си жилище? Един от най-практичните и ефектни варианти са падащите легла. Подбрали сме няколко примера, които могат да ви бъдат от полза в конструирането на ограничени пространства.

Първият дизайнер на такъв тип легло се казва Уилям Лорънс Мърфи, ето защо наричаме този тип дизайн “Мърфи” легло. В съвремието последователите на изобретателя са доста, а идеите безгранични. Това е видно и от галерията, която сме ви подбрали.

Този начин да спестите площ може да бъде приложен в почти всяко помещение в дома. Едно от най-често срещаните е употребата на падащи легла в хола. Красивият шкаф или стена  ефектно падат и се превръщат в удобно легло.

Това решение е приложимо във всеки стил и цвят. Може да стои ефектно и да е част от модерно обзавеждане, например като стена с образа на Кърт Кобейн или сред бароковия чар на всекидневната.

Отлично стои и в детска стая, където вариантите за падащи легла могат да са много. Ако децата са две ще спестите още повече пространство с избора на падащи легла. Вградете ги в стените, в рафтовете или секциите.

Въпреки че повечето дизайнери демонстрират вертикално падане в малките помещения хоризонталния вариант е не по-малко ефикасен и красив. Плъзгащите врати могат да помогнат за подсилване на ефективността.

Падащите легла са много подходящи за обзавеждане на спалня. В случай, че разполагате с ограничено пространство можете да ги приложите и в работния си кабинет. Техният дизайн носи неподправена елегантност и ни дава въздуха, от който имаме нужда в малкото си жилище.

Предимството на този тип легла е, че могат да бъдат тонирани в желания цвят, изградени са от леки конструкции и дори могат да се вградят в ъгъла под прозореца.

Разгледайте галерията ни за вдъхновение!

източник