СТРЕСОВИТАЛ 100мл БИЛКОВИ КАПКИ ПРОТИВ СТРЕС И НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ

1
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

СТРЕСОВИТАЛ СА БИЛКОВИ КАПКИ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ СЪС СТРЕС, УМОРАТА И НЕРВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ.

Какво е Стресовитал
Билковите капки Стресовитал са предназначени за овладяване на всички проблеми, предизвикани от нервното напрежение, стреса и умора

Капките Стресовитал ще гарантират вашето спокойствие и добра кондиция. Билковата комбинация ще подпомогне лесното заспиване, спокойният сън, свежото събуждане сутрин и ведрото настроение през деня.

Билковите капки Стресовитал имат уникален състав. Рецептата е открита случайно сред записките на селска знахарка, която е живяла в село, близо до Лопушанският манастир „Св. Йоан Предтеча“. Бабата е имала по-голям статут и от кмета, защото е помагала на младите майки да раждат. Освен със знахарство тя се е занимавала и с билкарство, както и с развъждането на много билки, познати и ползвани от хилядолетия в района на Северна България. Ползвала е знанията и опита на монасите от манастира и редовно се е допитвала до тях.

Преди около година доктор Стефан Ангелов най-после завършва експериментите и проучванията, както и подобренията по рецептата. Вместо да предложи билките като класически, насипен чай, доктор Ангелов решава, че ще е по-удачно лечебната смес да се предлага като водно – етанолов екстракт. По този начин силата на полезните съставки е много по-голяма. Тинктурата прави възможно ползването на полезните билки практически навсякъде. Капките Стресовитал се справят отлично както с превенцията на болестите, свързани със стреса и нервното напрежение, така и с овладяването на вече появили се симптоми.

Капките Стресовитал постигат своя невероятен ефект благодарение на ето тези билки:

Пасифлора – лист – /Passiflora incarnata/
Индийски жен-шен – корен – /Withania somnifera/
Жълт канатарион –стрък – /Hypericum perforatum/
Страшниче – стрък – /Asplenium trichomanes/
Глог – цвят – /Crataegus Monogyna/
Мента – лист – /Mentha piperita/
Лавандула – цвят – /Lavandula angustifolia/
Маточина – лист -/Melissa officinalis/
Дилянка – корен – /Valeriana officinalis/

Кратко описание за ползите и полезните свойства на билките, които се съдържат в капките Стресовитал

Пасифлора
Passiflora incarnata се използва като естествен начин за лечение на много заболявания на нервната система, или за намаляване на симптомите, свързани с тях. Като естествено средство, тя има предимство пред другите билки заради своето алопатично лечение. Тази билка носи истинско успокоение за централната нервна система. Passiflora incarnata намалява симптомите на депресия, паника, стрес, стомашни разстройства и обсесивно-компулсивно разстройство.

Withania somnifera, индийски жен-шен или познат още като Ashwagandha е източната нотка в капките Стресовитал. Ползите от индийския жен-шен са много, а в допълнение към тях трябва да прибавим и стимулиране на имунната система. Билката има диуретично действие, подпомага съня, действа антиепилептично и противотуморно. Освен това с индйски жен-жен ефективно се облекчава болката. Билката служи много добре и като средство, с което се намаля холестерола.
 

Индийски жен-шен
Грижи се за здравето на очите, намалява депресията и безпокойството. От древни времена индийския жен-шен се ползва като средство, което спира когнитивния упадък, причинен от дегенерацията на мозъчните на клетки.

Hypericum perforatum или познатият на всички жълт кантарион. В комбинация с пасифлората билката жълт кантарион ще направи чудеса за вашето емоционално здраве. Ползите от тази билката, която всички наричат натурален антидепресант, са повече от ясни: жълтият кантарион помага при атопичен дерматит, тревожно разстройство, соматоформни разстройства, профилактика срещу мозъчни тумори и заболявания на костите. Прекрасен е при овладяване на симптомите при менопауза.
Asplenium trichomanes – това е латинското название на страшничето. Самото име е достатъчно красноречиво и без много обяснения става ясно, че този странен вид папрат ще помогне при страхови неврози, страх от почти всякакво естество, безсъние, умора и тъга. В комбинация с други билки, които имат лек седативен ефект, страшничето балансира с деликатното си действие. Тази билка е полезна също така при кашлица и паднал, дрезгав глас.

Глогът, или познат на ботаниците като Crataegus Monogyna, има благотворно влияние върху сърцето. Справя се с високото кръвно налягане, атеросклерозата и лошото храносмилане. В много от случаите е показал добри резултати и при застойна сърдечна недостатъчност. Глогът има съдоразширяващо и положително инотропено действие, спестява консумацията на кислород от сърдечния мускул, модулира вътреклетъчната концентрация на калций, действа успокоителното върху централната нервна система и намалява сърдечната честота. Какво още можем да кажем за тази сърдечна билка? Тя има много добро влияние върху здравето в случаите на ангина пекторис, при сърдечна невроза, свръхвъзбудимост с аритмии и артериална хипертония. Глогът се използва и като анксиолитик при лечение на безсъние.
Листата на ментата съдържат розмаринова киселина, фенол, както и различни флавоноиди. Тази много позната и разпространена билка има антимикробно, антивирусно, антиоксидантно и противотуморно действие, а в някои случаи ментата регистрира и антиалергичен потенциал. Проучванията показват, че Mentha Piperita има ефект върху стомашно-чревната релаксация. Тя притежава аналгетични и анестетични ефекти, които са в полза на централната и периферната нервна система. Добра е за имунната система и отлично се справя със свободните радикали, които причинят рак.

Лавандулата е полезна за лечение на тревожност, безсъние, депресия и генерализирано тревожно разстройство.
Някои проучвания дори показват, че лавандулата може да помогне при храносмилателни проблеми като гадене, повръщане, газове в червата, стомашно разстройство и подуване на корема.В допълнение, лавандулата се използва, за да помогне за облекчаване на болката от главоболие, навяхвания, зъбобол и язви. Тя е ефективна и може да предотврати загубата на коса.

Маточината е древна билка. Тя е посветена на богинята Диана и е използвана като лекарство от гърците преди около 2000 години. През средновековието маточината се използва за успокояване на напрежението, за промивка на рани и като лек за зъбобол. Средновековните лечители са я предписвали при кожни обриви, ухапвания от бесни кучета, изкривени шии и болест по време на бременност. Маточината помага при бронхиално възпаление, болки в ушите, треска, метеоризъм, главоболие, високо кръвно налягане, грип, разстройства на настроението, сърцебиене, зъбобол и повръщане. Билката успокоява менструални болки и помага за облекчаване на ПМС. Маточина се използва и при нервна възбуда, проблеми със съня, функционални стомашно-чревни оплаквания, менструални и пикочни спазми.
Дилянката е добре известна със своите успокоителни качества и способността да предизвика спокойствие и отпускане на централната нервна система и гладките мускулни групи. Тя е била използвана като помощно средство за сън в продължение на стотици години, особено когато е налице възбуждане или затруднения при заспиване поради нервност.

Валерианата действа успокояващо, без да упражнява твърде силен седативен ефект и на практика не води до пристрастяване. Използва се и при коремни спазми поради нервност и при маточни спазми, причинени от менструални проблеми.