Нови технологии – мобилни телефони – GSM, LTE, таблети, интернет, комуникации

1
Добави коментар

Samsung увеличи преднината си пред Apple по отношение на продажбите на смартфони в световен мащаб през първото тримесечие на 2015 г., като се очаква разликата между двете компании, производители на смартфони да се увеличи през второто тримесечие. Информацията се базира на доклад на TrendForce.

През първото тримесечие, общо 291.2 милиона смартфона са продадени по целия свят, коетое представлява спад с 9.2 % спрямо предното тримесечие, когато бяха продадени 320.8 милиона броя телефони. Според базираната в тайван TrendForce, по-голяма част от спада се дължи на слабия пазар в Китай.

Samsung е смартфон производител № 1 през първото тримесечие (виж таблицата по-долу), заемайки 27,8 процента от всички продажби по света. Apple е на второмясто, с 19,9 % от пазара на умни телефони. Ако севърнем назад,ще видим, че през четвъртото тримесечие на 2014 г. разликата между двете компании беше по-малка – тогава разпределението на пазара беше 24.7 % за Samsung и 23,3 % за Apple, или разликата се е увеличила от 1.4 процента на 7.9%.

Ето данните от доклада на TrendForce в табличен вид

Тези цифри не включват продажбите на Samsung Galaxy S6 и Samsung Galaxy S6 Edge – новия водещ смартфон на Самсунг, тъй като официалното представяне на Samsung Galaxy S6 беше на 10 април 2015г. Ако вече сте горд притежател на Samsung Galaxy S6, вижте 20 страхотни съвета и трикове за Samsung Galaxy S6

„Samsung Galaxy S6 и Samsung Galaxy S6 Edge успяха да привлекат вниманието на потребителите през първото тримесечие,“ твърдят TrendForce в доклада. Спред техните прогнози продажбите на Samsung на двеата водещи модели ще надхвърлят 20 милиона единици през второто тримесечие. От Samsung очакват да продадат повече от 80 милиона броя смартфони общо през второто тримесечие, докато Apple – 45 милиона единици.

Базираната в Китай компания Huawei завърши първото тримесечие на трето място с 7.0 % от пазара на смартфони, следвани от LG с 6,2 процента и Lenovo с 6.0 %. Всички други смартфон производители представляват 33.0 % от пазара.