Деца актьори, които си останаха звезди и като големи

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Стефан Данаилов, Дрю Баримор, Крисчън Бейл, Дженифър Конъли…

„Следите остават“, 1956 г. – Стефан Данаилов е едва на 14, когато лови диверсанти в детския игрален филм по едноименния роман от Павел Вежинов.

Днес той е ветеран на българското кино и сцената, уважаван преподавател и лауреат на тазгодишния „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство.

В Холивуд също има подобни примери за деца, които изгряват като актьори съвсем малки и успяват да задържат звездната си слава.

Видео: Няма да повярвате кое е това хлапе!

Някои от тях, например Маколи Кълкин, се ориентират към други професии, немалко залитат към наркотици и други пороци, трети, като Хейли Джоел Озмънт, просто залязват, но все пак мнозина успяват да изградят стабилна кариера. Ето още няколко такива имена:

Крисчън Бейл 

През 1987 г. той е на 13 и се снима в „Империя на слънцето“ под режисурата на Стивън Спилбърг. Главният герой Джим е британче, чиито родители работят в Шанхай, но след избухването Втората световна война са разделени от него и момчето се озовава само в концлагер за чужденци на окупираната от Япония китайска територия…

Днес Крисчън Бейл е на 41 и има зад себе си три филма като Батман с
Кристофър Нолън и носител на „Оскар“ за поддържащ актьор в „Боецът“
(2010).

Дженифър Конъли

Тя също е печелила статуетката за второстепенна женска роля (с „Красив ум“, 2001 г.). Започва кариерата си на 10, първо като модел, а сред по-значимите й ранни изяви е фентъзито на Джим Хенсън и Джордж Лукас „Лабиринт“ (1986), където й партнира рокзвездата Дейвид Боуи.

Вече на 44, неотдавна тя отново се срещна на екрана с Ръсел Кроу, този път в епичния „Ной“, а сред най-новите заглавия във филмографията й е драмата Shelter, режисирана от съпруга й, актьора Пол Бетани.

Дрю Баримор

Малкото момиченце от „Извънземното“ (1982) на Спилбърг, който е неин кръстник, е представителка на цяла актьорска династия. Първите й изяви пред камерата са в най-ранна детска възраст – още преди да навърши годинка, когато я снимат в реклама.

Сред главните й роли от онова време е „Подпалвачката“ (1984) по едноименния роман на Стивън Кинг, когато още няма 10.

По-нататък, след навлизането си в актьорските среди, тя се запознава и с пороците им: пали първата си цигара на 9, на 11 вече пие алкохол, пуши марихуана на 12, на 13 вече се друса с кокаин, а на 14 прави опит за самоубийство и влиза да се лекува в клиника за пристрастени.

Тази година тя навърши едва 40, а буйната младост вече е зад гърба й. Следващият й филм е Miss You Already, от режисьорката на „Здрач“ Катрин Хардуик.

Натали Портман

„Леон“ на Люк Бесон, редом с Жан Рено, е първата й главна роля в киното. Тогава тя е на 12 и знае каква иска да стане, поради което отклонява предложението да стане модел и се ориентира към актьорството.

На 16 получава и ролята на кралица Амидала в новата трилогия „Междузвездни войни“ на Джордж Лукас. Скоро тя навършва 34, а на приключилия тези дни кинофестивал в Кан беше премиерата на режисьорския й дебют „История за любов и мрак“, по едноименния роман от Амос Оз.

Източник: Bulevard.bg