Кои части на колата да сменим, за да я продадем за повече?

1
Добави коментар

Добре, решили сте да се отървете от старата кола и да я замените с по – нова. Какво обаче да промените по външния и вид и частите, така че да увеличите продажната и стойност? Как можем да подобрим визията и с помощта на леки козметични промени, да успеем да реализираме по – добра сделка за автомобила?

 

Безспорно лъскавият и чист автомобил вътре в купето и вън, би създал много по – добро първо впечатление. Дори и захабен, ако салонът вътре не е на петна, а изглежда грижливо поддържан, то потенциалният купувач би се почувствал по – комфортно в него. За да създадето това усещане, може или да платите за пране на тапицерията и старателно почистване на цялото купе отвътре или след изчистване просто да покриете с предпазни дамаски. Така ще създадете впечатлението, че сте поддържали грижливо автомобила.

 

Огледайте за драскотини по боята, бронята и джантите. Може да ги отстраните от съответните авточасти с помощта на специални коректори и маркери за заличаване. По този начин автомобилът ще изглежда по – красив.

 

Не на последно място, нека всичко по таблото работи. Неприятно е да обяснявате, че чистачките да речем работят, но си има чалъм на включване. Трябва да се натисне ръчката, ама средно силно и на еди си коя степен да кажем. Спестете си неудобството и излишните обяснения и просто поправете дребните дефекти.

 

Стегнете болтовете на корите и пластмасите вътре в купето. Не е нормално като караш по улицата от дупките и неравностите, болтовете да се разхлабват, но в България, просто е факт. Затова си поиграйте трийсетина минути и стегнете местата, откъдето се чуна скрибуцане. Това ще подготви автомобила за тестовото каране от потенциалните купувачи и ще създаде добро впечатление.

 

Сменете частите по ходовата част, окачването, а и не само, които са започнали да дават дефекти. Отстранявайки дребните повреди по по – евтините части, спестявате на себе си, а и на потенциалния купувач, тревогите от големи и сериозни ремонти. Може дори, за да спестите, да потърсите съответните резервни части из автоморгите.

 

Вече автомобилът ви е по – здрав, по – поддържан и по – красив. Всъшност, наистина ли искате да го продавате? Ако все още отговорът е да, тогава направете му прекрасна фотосесия и смело пускайте обява!