Пускат новия Windows 10 в края на юли

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Технологичният гигант Microsoft ще пусне новата си операционна система Windows 10 в края на следващия месец, съобщиха от компанията. Новата платформа ще излезе на пазара на 29-и юли, като потребителите на по-старите версии ще имат възможността да се възползват от безплатен ъпгрейд. Версията за смартфони, таблети и Xbox конзоли ще бъде пусната по-късно.

Стотици потребители вече получиха предложение за безплатен ъпгрейд. При потвърждение, системата сама ще свали новата версия в момента, в който тя бъде пусната. След това юзерът ще получи известие и ще може да я инсталира в удобно време.

Windows 10 ще идва със старото, но освежено “Старт меню” от по-старите версии, системата за гласово управление “Кортана”, както и новия уеб браузър – Microsoft Edge. Според някои специалисти, плюсът на новата платформа е, че тя е пригодена да върви и с устройства, които използват версия 7.

Т.е. операционната система не е тежка, няма високи изисквания за компютърната конфигурация. Дори напротив, разработчиците обещават по-добър перформънс от Windows 7 и на по-слабите компютри. Въпреки това, новата система притежава два режима на работа – за клавиатура и мишка, както и тъчскрийн. Това я прави особено подходяща за 2-в-1 устройства.