Кои са „Наглите“ от Добрич?

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

През 1997 година на територията на Добрич започва да действа банда за отвличания, конкурираща „Наглите“. Тя стои зад изчезванията на няколко души от района, които и до момента не са открити.

Няма и следи дали са мъртви или в неизвестност. Оперативна информация свързва изчезналата цветарка Наталия Влахова от града именно с организираната престъпна група. Жената изчезва на 24-годишна възраст през януари 1998 година.

Други изчезнали млади жени от района са 28-годишната Румяна Димитрова и 24-годишната Силвия Георгиева. Към момента, въпреки че няма доказателства, се предполага че те не са сред живите.

Като тартор на бандата е сочен Тихомир Ташев-Тихия на 42 години. В момента мъжът е на свобода, работи и има семейство. Той започва да работи като охранител в клуб в Албена.

Роден е в село Българево, където успява да си спечели славата на рекетьор. По-късно, през годините на прехода преминава към редиците на групировката СИК. Тогава е личен охранител на Димитър и Ивелин Димитрови, известни като Котараците . Тогава двамата са сочени за тартори на местната организация на силовата групировка.

В началото на 1998 година приятелката на Ивелин – Теодора и самият той си уреждат среща с Наталия Влахова и Диян Илиев, известен като Дидо Хюмнето, неин приятел. Наталия излиза от дома си без документи и чанта и никой не я вижда повече.

Тя учи международен туризъм във Варна и продава цветя в заведенията в Албена. Според оперативна информация, младата жена се е занимавала и с фалшифициране на документи. Има основания да се смята, че Наталия е започнала да изкарва достатъчно, за да може да си позволи да не се отчита на местните лидери на СИК и затова е била ликвидирана.

Друга версия предполага, че младата жена сама е излязла в неизвестност и живее някъде в чужбина. Щом е била толкова добра фалшификаторка, МВР допуска, че е възможно да е жива с подменена самоличност. През годините в полицията са получавани данни, че жена, приличаща на Наталия е била засичана.

Няколко месеца, след като Наталия изчезва, за издирване е обявена и Силвия Георгиева. За нея семейството й плаща откуп в размер на 30 000 лева, но не я вижда никога повече. Младата жена изчезва от дома си в село Българево, откъдето е и Тихия.

Самият той е заподозрян в убийството й. Разкрит е, след като се проваля на детектора на лъжата. Оказва се, че не е учатсвал в убийството й, но има информация за него. Той е прибрал парите от откупа.

Съпругът на Силвия, който е митничар, само година по-късно си намира съпруга и се мести във Варна. Разследващите не са работили по версия, че може да има нещо общо с изчезването на съпругата си.

Красимир Димитров, който съдействал на Тихия, проговорил пред служителите на реда относно убийства и отвличания, извършвани в района. И двамата мъже са от Българево, така че започват да работят заедно.

Само седмица, след като Димитров дава индормация за нова изчезнала – Румяна Димитрова, той се обесва в килията. Има подозрения, че може да е бил „самоубит“.

Повече за бандата на „Наглите“ от Добрич и жертвите й, можете да прочетете тук.