Книжки за оцветяване за възрастни

1
Добави коментар

Кой е казал, че възрастните не могат да се забавляват с книжки за оцветяване и това е територия, запазена само за децата? Британският илюстратор Johanna Basford е на същото мнение и създава серия от книжки за оцветяване, които са продадени в тираж над 1 милион копия. Изданията на различна тематика могат да бъдат закупени от Amazon. Самите книжки са пълни с красиви илюстрации за оцветяване на приказни гори и зверове, за които авторът се е вдъхновил от гостуванията си в детството при своите роднини в Югозападна Шотландия. Ето част от нейните творения:
Възрастните по света са луди по книжки за оцветяване и това се превръща в нова мания. Ето защо Johanna Basford не е единственият автор на подобни издания. Живеещият във Филипините Kerby Rosanes също създава подобни книжки под наименованието „Инвазията на драсканиците” още от 2013 година, които имат невероятен успех. Той започва първоначално да създава комикси като хоби, но в последствие тази страст се превръща в негова професия. Самата книжка за оцветяване е издадена в Полша, Германия, Франция, Испания и Италия, като в момента има проект за втора част. Ето няколко избрани изображения от нея:
Не всички книжки за оцветяване имат приказни зверове или мили създания. Авторът POYKPAC създава илюстрации за оцветяване в мрачно-хумористичен стил. Вижте за какво става въпрос:
А, вие обичате ли книжки за оцветяване?
 
Текст: Антон Даскалов
Related