Пандишпанов чийзкейк с череши

8
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Сезонът на черешите е в своя пик. Идеята, която ви предлагам тази седмица, е за страхотен десерт, който е съчетание от маслен пандишпан и чийзкейк. Сочните череши в него ще го направят така неустоим, че веднага ще се нареди на първо място в списъка ви с любими десерти.

Четете всеки петък “Вкусотийките на Jolie“

Необходими продукти:
175 г меко масло
200 г брашно с набухвател
4 яйца
250 г захар
50 г смлени бадеми
75 г пълномаслено кисело мляко
щипка сол
2 ч.л. ванилов екстракт
250 г череши, почистени от дръжките и костилките
шепа филирани бадеми
за чийзкейка:
200 г пълномаслено крем сирене
25 г захар
1 голямо яйце

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте с хартия за печене кексова форма с ринг (26 см). Изсипете продуктите за чийзкейка в купичка и ги разбъркайте, за да се смесят, но не прекалявайте, за да не станат течни.

Сложете маслото, захарта, брашното, яйцата, смлените бадеми, киселото мляко, ванилията и шипка сол в голяма купа. Разбийте всичко заедно до гладка смес. Сипете половината смес за сладкиша във формата и поръсете отгоре половината череши. Сложете по една лъжичка тук там между черешите от сместа за чийзкейк, така че да остане половината. Покрийте внимателно с останалото тесто, без да размесвате черешите и крема. Поръсете останалите череши и чийзкейка и поръсете с филираните бадеми.
Запечете за 50 мин. до 1 час, докато забодена клечка в сладкиша излезе суха. Охладете за 20 мин. във формата преди да го извадите. Вкусен е както топъл, така и студен.

Още рецепти на Jolie може да откриете в страницата й „Манджичките на Jolie“

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It