Дългоочакваният трейлър на режисирания от Спилбърг „Bridge of Spies“ вече е факт !

1
Добави коментар

Натъкнахме се на трейлъра по невероятно късметлийски начин. В опит да намерим добро качество на излезлия преди няколко дни постер, случайно научихме, че буквално преди минути в мрежата е дебютирал първия официален трейлър на шпионския трилър „Bridge of Spies“. Предполагахме, че премиерата му ще бъде скоро, но не очаквахме това да се случи днес. Разбира се въодушевлението ни накара да се размърдаме и да напишем една статия за тази дълго чакана продукция.

Три години след търговския хит „Линкълн“ легендарния режисьор Стивън Спилбърг, носител на три награди „Оскар“ за режисура, се завръща, за да разкаже друг разказ от американската история. Като се има предвид замесените лица и премиерната дата, „Bridge of Spies (с работно заглавие „St. James Place“) има потенциал да спечели изобилие от награди. Тези индигации се увеличиха особено след първия трейлър и разпространения официалния синопсис, който потвърждава твърдението, че ни очаква нещо наистина голямо.

Клипът е отличен ! Писна ни да го повтаряме, особено след новините от днес, които също бяха на ниво (трейлърите на „Everest“ и „The walk: Живо на ръба„), но просто не можем да кажем на черното – бяло. Трейлърът е точно такъв, какъвто си го представяхме. Атмосферата е поразителна, очарователна, грабна ни още от първите секунди. Не се сещаме за по-добър избор от Том Ханкс за главния персонаж. Ролята е създадена за него. Просто сме убедени, че в кастинга (а да бъдем честни и на всякъде другаде) няма да има грешка. Филм, който от сега има абмиция за „Оскар“.

Ето го и резюмето, което DreamWorks показа днес и което по-горе споменахме:

Драматичен трилър разиграващ се на фона на поредица от исторически събития, „Bridge of Spies“ разказва историята на Джеймс Донован (Том Ханкс), адвокат от Бруклин, който се озовава забит в центъра на Студената война, когато ЦРУ го изпраща на почти невъзможна мисия да преговаря за освобождаването на заловен американски военен пилот на разузнавателен самолет U-2. Сценаристите Мат Чарман, Итън и Джоел Коен по забележителен начин са успели да разкажат живота на Донован, вдъхновени от истински събития, които улавят същността на един човек, който рискува всичко в името на родината.

Предполагаме забелязахте кои лица са замесени в изграждането на историята. Това са знаменитите братя Коен, които са носители на две награди „Оскар“ за сценариите на брилянтните „Фарго“ и „Няма място за старите кучета“. Ако има хора, които могат да изградят един вълнуващ и оригинален сценарий, то това определено са Итън и Джоел Коен.

 „Bridge of Spies“ ще обедини отново две емблематични имена в модерното кино. С трилъра, Стивън Спилбърг и Том Ханкс ще работят за четвърти път заедно, след „Спасяването на редник Райън“, „Хвани ме ако можеш“ и „Терминалът“. За съжаление този път няма да имаме възможност да чуем прекрасните произведения на композитора Джон Уилямс, който бе принуден да се оттегли от проекта поради здравословни проблеми (не сериозни за щастие). На мястото на Уилямс ще седне 12 пъти номинираният за „Оскар“ Томас Нюман („Изкуплението Шоушенк“, „Американска красота“).

Спилбърг и Уилямс са практически синоним един на друг. Това ще бъде първият път от 30 години насам съвместна работа, когато двамата няма да работят по общ проект. Много киномани ще бъдат разочаровани от този факт, но ние вярваме, че Нюман ще намери подходящата музика за филма.

Освен Том Ханкс във филма ще вземат участие още: Себастиан Кох, Остин Стоуел, Алън Алда, Ив Хюсън, Били Магнусен, Ейми Райън, Мак Райланс, Марк Риланс, Майкъл Гастон и др.

Само времето ще покаже дали „Bridge на Spies“ ще се превърне в следващата голяма историческа драма на Спилбърг. Световната премиера на трилъра ще се състои на 16 октомври, 2015 година.

Сходни публикации