Храните на големите дупета

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Не само десертите ни влияят на килограмите. Можем да похапваме по малко сладко всеки ден, но не бива да прекаляваме. Има храни обаче, които никога не трябва да ядете, особено ако искате да отслабнете.

Всеки ден гладувате, не ядете след 18 часа, полагате някакви физически упражнения, но не спирате да дебелеете или поне не отслабвате! Това е така защото според експертите не е хубаво да се ограничавате от различни храни, защото дългото въздържание може да доведе до хищно ядене и в крайна сметка да качите килограми.

Не само десертите ни влияят на килограмите. Можем да похапваме по малко сладко всеки ден, но не бива да прекаляваме. Има храни обаче, които никога не трябва да ядете, особено ако искате да отслабнете.

Ето кои са храните на големите дупета:
1. Храни съдържащи само въглехидрати

Когато ядете храни като бисквити, хляб, оризовки и т.н., тялото превръща въглехидратите в прости захари и директно ги пуска в кръвта. В отговор на това, тялото произвежда допълнително инсулин, който да помогне възможно най-бързо да се абсорбира тази захар. Проблемът е, че така нивата на кръвната захар се понижават и си оставате гладни. Тогава сте по-предразположени да посягате към сладки неща, които нямат никаква хранителна стойност. Не казваме да не ядете въглехидрати изцяло, това би било пълна лудост. Важното е да ядете храни, които имат въглехидрати, полезни мазнини и белтъчини, които ще се разграждат по-дълго и ще ви държат сити за по-продължително време.
2. Замразени храни

Производителите слагат нитрати в продуктите, за да останат свежи за по дълго време, а именно от него задържаме вода и изглеждаме подути.
3. Продукти богати на фибри

Няма как да не ядете фибри, все пак те ни помагат на храносмилателната система да работи добре. Важното е да не поглъщате цялата доза фибри, необходима на организма, на едно хранене. Друго важното правило, което трябва да следвате: забравете за изкуствените заместители и пробвайте с плод или зеленчук.
4. „Нискомаслени“ храни

Според проучване хората ядат до 30 процента повече, когато знаят, че храната е нискокалорична. Проблемът е, че когато мазнините се премахнат от храната, изчезва и вкусът, затова се компенсира със захар, което прави продукта още по-лош за вас.
5. Сокове

Изискват се няколко портокала за една чаша сок, но когато пиете просто сок, приемате само калориите от портокалите, без натуралните фибри, които ви засищат. Затова дори 100% истински портокалов сок може да доведе до качване на килограми.
6. Изкуствено подсладени напитки

Нискокалоричните безалкохолни напитки действат пристрастяващо и са изключително вредни.
7. Продукти с бонус съдържание

Хората консумират с до 22% повече, когато ядат от големи опаковки. Когато хората знаят, че има още налична храна, подсъзнателно си позволяват да ядат повече.
8. Алкохол

Колкото и да ви е скучно в петък вечер, когато всички са замаяни от ефекта на алкохола, ако искате малко дупе спрете да пиете алкохол. А за любителките на бира, по добре да спрат на време, преди да са намразили образа в огледалото. Ако не можете да го спрете напълно, то поне го намалете значително.

Източник: dama.bg