Интересни истории, любопитни факти и полезни съвети

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Безбройни са съветите за това как да си направим маска в домашни условия. Преди да изберете маската, обаче, трябва да знаете какъв тип кожа имате и от какво „лечение“ се нуждае тя И ако желаете да не давате пари за скъпи продукти, то ето няколко маски, които бихте могли да направите дори и в домашни условия:

Маска срещу черни точки.

Тази маска се приготвя изключително лесно и е ефективна срещу черните точки. Приготвя се по следния начин: Две лъжички сода за хляб се смесват с малко вода и се нанасят с кръгови движения върху лицето. Нанесеният слой се държи около 10 минути, а след това се отмива. Можете да го правите до 3 пъти седмично.

При суха кожа

Важно да знаете е, че ако притежавате суха кожа, не бива да използвате продукти с високо спиртно съдържание, както и напълно изключете тоалетната вода. Спиртът изсушава кожата, нарушавайки водния обем, както и алкохолните съставки. В следствие на което е възможно кожата да започне да се зачервява и лющи. За да поддържате вашата кожа хидратирана, то е важно да поемате достатъчно количества течност, най-вече вода, негазирани напитки, билкови чайове, както и прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци.

За суха кожа, използвайте следната маска:
2-3 моркова настъргани на ренде, смесени с 1 жълтък се нанасят за 20 минути на лицето. Тази маска може да се прави 1-2 пъти седмично.

При мазна кожа

Тъй като киселото мляко изсушава кожата, ви препоръчваме тази натурална маска, която съвсем спокойно, можете да приготвите в домашни условия:

2-3 лъжички кисело мляко, което се разбива. Към получената смес се добавя овесени ядки или нахут, до сгъстяване. Разбърканата смес се нанася и се оставя да изсъхне върху лицето. След това се изплаква с хладка вода, като се отстранява с масажни- кръгови движения.

За нормална кожа:

2-3 супени лъжици мед и 1 ч.л. лимонов сок се намазват на лицето. Сместта се оставя да изсъхне за 20-тина минути и след това се измива с хладка вода.
За гладка кожа:

За гладка кожа:

Разбива се на каша месестата част на авокадото и получената консистенция, се нанася директно върху лицето, като се оставя там за около 15-20 минути. Изплаква се първо с топла вода, а след това със студена, за да се затворят порите на лицето.

Хидратираща маска:

Смесват се 1 с.л портокалов и лимонен сок, заедно с купичка кисело мляко и се разбърква до получаване на еднородна смес. Нанася се върху лицето за 20 минути, а след това се измива с хладка вода.