БЛИЦ Новини – Министерства ударно пръскат пари за странни конкурси

2
Добави коментар
yApple

Заради закъснението в изпълнението на дейностите стотици хиляди левове в момента отиват за неефективни и скандални кампании на база сключваните през първия програмен период договори и месечните данни за извършени по тях плащания.

В края на май на фестивала „Зелени дни“ избухна скандал за раздавани брошури, рекламиращи страната ни като дестинация за ловен туризъм с отстрел на несрещаните у нас мечка гризли, американски елен и сьомга.

Брошурите са печатани по стар проект, но не се разбра кой и защо повторно ги разпространява. След това шумна кампания преди седмица поде и социалното министерство за популяризиране на конкурса за любителско видео „Посоката избираш ти“. От младежите се иска да подготвят 90-секундни клипове на тема как да привлечем към заетост млади хора, които не учат и не работят. Наградният фонд на конкурса е 6500 лв., но за популяризирането му министерството е на път да пръсне много повече.

Само за създаването и поддържането на приложение за конкурса във Facebook, както и изготвянето на бюджет за реклама във Facebook и Google ad Words е сключен договор за 19 810 лв. без ДДС. Отделно от това министерството започна да публикува ударно материали в печатни медии, за да популяризира конкурса. От социалното министерство отказаха да отговорят колко пари ще се платят за тази популяризация на конкурса и коя фирма е сключила договор за това.