ПЪЛНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЗДРАВЕТО

2
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

 

Нашата пълна концепция за здравето, включва грижа не само за физическото тяло, но и за менталното, емоционалното и духовното. Без да се погрижим за себе си на всички нива трудно ще постигнем пълноценно здраве.

Здравословните проблеми се пораждат първо на духовно ниво и могат да бъдат предизвикани от различни фактори, например, карма или преживявания от предишни животи. Да се установи причината за една болест, възникнала благодарение на карма, става все по-лесно в днешно време. Един от основните методи в хипнотерапията е регресията, с помощта на която човек може да си припомни различни изживявания от този и от минали животи, свързани с неговия здравословен проблем. Въпреки това, най-сигурният и добър метод за връщане в миналото си остава медитацията, макар и след дългогодишна практика. Преди да опитваме да си спомним минали преживявания, е необходимо да изчистим всички ментални модели и нагласи, с помощта на които нашият Ум би изменил възприятието на съответния спомен, а също така и да изчистим натрупаните емоционални остатъци от изживяното, които в древното познание се наричат „самскари“. Това може да стане единствено чрез ежедневна медитация и съответните практики, описани подробно в някои книги и публикациии.

Ние ежедневно изграждаме нашия живот, както и здравословното си състояние, с помощта на силата на Ума. Затова често заболяванията се предизвикват от определени ментални модели и нагласи, а също и мислите, които преобладават в ежедневието ни. Например, ако често използваме израза, гласно или наум, „наду ми се главата“ или „не искам да го виждам“, съответно ще имаме проблем с постоянно главоболие или при втория случай – със зрението.

На следващо ниво стоят емоциите, които вече пряко въздействат върху конкретни органи и системи, свързани със съответното чувство. Редица учени, холистични лекари и психолози разглеждат в своите трудове свързаността между мислите, емоциите и физическото им отражение. Най-популярни сред тях за американката Луиз Хей, както и нейната ученичка канадката Лиз Бурбо. В последните години, изключително голяма дълбочина в изучаването на материята постига руският лекар, хомеопат и психотерапевт Евгений Синелников. Ние ви препоръчваме да намерите и прочетете техните книги. В „Излекувай тялото си“ Луиз Хей публикува таблица с най-често срещаните заболявания, съответните погрешни мисловни модели, от една страна и от друга – правилния модел на мислене под формата на мантра, която можем да повтаряме по време на медитация или когато си почиваме. По-късно Лиз Бурбо издава нейната енциклопедия „Твоето тяло казва: Обичай се!“, в която разглежда подробно емоционалните и металните причини за болестите, като в края на книгата си публикува разработен от нея  въпросник, с помощта на който всеки може открие лично за себе си кои събития, преживявания или отношения с определен човек, стоят в основата на проблемите му. С помощта на системата на прошката, публикувана пак в същата книга, Лиз Бурбо показва как да намерим изхода от ситуацията.  Книгата на Евгени Синелников се казва „Възлюби своята болест“ и с нейна помощ читателят може да разбере природата на заболяването си и с помощта на любовта и други методи, предложени от автора да се освободи от нея.

Решаването на проблема може да започне на духовно, емоционално и ментално ниво, но едва ли можем да постигнем пълен успех, без да положим съответните грижи и за физическото си тяло. Всички мисли и емоции, причинили здравословните ни проблеми, с времето са станали причина за натрупване на токсични вещества, загнездване на паразити и неправилно изградени тъкани в органите, с които са свързани. Натрупаната с годините шлака се наслоява най-вече в червата и органите отговарящи за изчистването на кръвта и отделителната система. А това са основно: черва, черен дроб и бъбреци. Затова ние ви предлагаме, преди да насочите вниманието си към фината материя, да предприемете действия за изчистване на физическото си тяло. Вече освободени от нежеланите „гости“ във вашия организъм, вие ще можете да съхраните енергията си и да я използвате в желаната от вас посока, за по-добра концентрация и достигане на по-дълбоки нива на медитация.

Дори и да се храним здравословно, токсини можем да натрупаме в тялото си от различни източници като например замърсената околна среда, непречистената и неструктурирана вода, различни напитки, стресирания и напрегнат начин на живот, прекалено силните емоции, лекарствата, кафето, алкохола, цигарите, солариумите и дори в процеса на окисление, който се случва в нас ежедневно под въздействие на въздуха.

Предлагаме ви една схема, която изобразява как работят нашите органи, когато не са пречистени и какво се случва с токсините в този случай. В долната половина на схемата е показано как работи пречистеният и здрав човешки организъм. (виж схемата по-горе)

Когато токсините попаднат в не-здравите черва, с натрупана шлака, паразити, гъбички и друга вредна микрофлора, където липсват полезни бактерии, отговарящи за тяхното елиминиране, тогава те преминават заедно с хранителните вещества в черния дроб. Така претоварен, той няма възможността да извърши процесите по трансформиране на токсините и те безпрепятствено се натрупват в тялото ни под формата на мастна тъкан, а също така и в мозъка, и в нервната система. Тъй като именно мозъкът е този, който подава на органите ни сигнали как да функционират, с помощта на нервните клетки ( чрез които той също така получава информация за процесите) в случая вече тези процеси са възпрепятствани. Освен това енергийните центрове в нашето тяло, наречени „чакри“ са свързани с нервната система, чрез която се разпределя поетата енергия по специални енергийни каналчета, наречени „нади“. Целият този процес не може да бъде извършен правилно, когато нервната система не функционира добре и така жизненоважната енергия не достига до органите. При липса на енергия те заболяват. Тогава ние лекуваме съответния орган с медикаменти, които въвеждат още токсини в тялото, но и потискат симптомите. Или по-точно лекуваме следствието, а не първопричината, която на физическо ниво се намира в червата.

Когато обаче червата ни са напълно изчистени от натрупаните вредители, а в тях живее нормална микрофлора, способна да унищожи нежеланите микроорганизми, тогава съвсем малко количество от тях попада в черния дроб. Така той безпроблемно извършва своите редовни процеси, познати като „фаза 1“, в която токсините се превеждат в междинни субстанции и „фаза 2“, при която тези субстанции се трансформират във водоразтворими вещества и се извеждат чрез урината. Така мозъкът и нервната система остават незасегнати, както и всички останали органи.

Детоксикацията е процес, който следва да се изпълнява редовно, дори ежедневно, също както ежедневно поемаме храни и комуникираме с околната среда, спомагаща за формиране на свободни радикали. Средствата за пречистване на организма са най-разнообразни, като повечето от тях могат да се изпълняват и в домашни условия. Предлагаме ви да прочетете някои предложения в следващата ни публикация.

Ние можем да ви помогнем да установите има ли запаметени във вашето енергийно поле минали или бъдещи здравословни проблеми, с помощта на изследване на аурата с последен клас Аура камера. Изследването се извършва засега в градовете Бургас, Русе, Велико Търново и София с предварително записан час на телефон 0899 022 521 при специалиста Тодор Христов.

Ако се интересувате от въпросите на здравето, можете да посетите нашето Училище по правилно хранене, включващо пълна концепция за здравето, което се провежда ежеседмично в градовете: Бургас, Русе, Велико Търново, София и Пловдив.

При невъзможност да посетите целия курс, можете да участвате в отделни лекции или за предпочитане е да се консултирате индивидуално с Елена Терзиева, специалист по пълноценно хранене. С нея можете да се свържете на телефон: 0889 901 660.

За всякакви въпроси, свързани с вашето личностно израстване, себепознание, лична опитност и грижа за здравето, пишете ни по скайп: poznanieto.com

~~~~~

„Здравето е естественото състояние на тялото, на ума и на душата!“

Това е мотивационна и информационна програма за правилно хранене и повишаване качеството на живот.

Здравето и психологията в днешно време вървят ръка за ръка. Не е тайна, че в основата на физическото състояние, са залегнали редица емоционални и ментални нагласи. Често се случва да решим, че ще се храним здравословно или ще спрем вредните навици, но от утре, от следващия понеделник или от първо число… И така, новият, щастлив и здравословен начин на живот остава винаги в бъдещето.

Разработихме програма, която има за цел да извърши реална трансформация в навиците и начина на живот. С помощта на програмата всеки може да разчупи старите си модели на хранене и мислене, и да изгради нови полезни навици. Обикновено човек получава порив да търси пътя към здравето, едва когато достигне до критични състояния, а нашата цел е да намерим мотивиращия фактор, който да превърне здравословните принципи в начин на живот, още преди да се е стигнало до загуба на здравето. Мотивацията, която се придобива в хода на курса, помага и за по-нататъшното развитие на личността в персонален, професионален и социален план.

Ще се съгласите, че в съвременното общество красотата, здравето и енергетиката, които излъчва човек, са определящи за просперитета и напредъка му в социалната стълбица. Затова този практически курс съчетава основополагаща информация за правилно хранене, ведно с мотивационна програма и практическо приложение на наученото. Освен лекционна част, в тримесечния курс са включени интерактивни занимания, кулинарни работилници, дискусии, дегустации, енергийни упражнения и водени медитации. Методите въздействат, както на физическо, така и на психо-емоционално ниво чрез повишаване нивото на осъзнатост и мотивация.

Добре дошли на всички, които желаят постепенно и трайно да реализират своя идеал в живота, преминавайки през информацията, а след това – чрез мотивацията да преминат към реални действия. В рамките на три месеца, стъпка по стъпка щастливият, успешен и здравословен живот ще се превърне във ваша реалност. Очакваме Ви!

Какво представлява ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ:
– включва тестове и измервания с везна Танита за проследяване на напредъка на участниците
– демонстрация на здравословни кулинарни рецепти и дегустация на място
– мотивационна програма и интерактивни методи
– индивидуален подход към всеки участник в групата
– изготвяне хранителна схема според индивидуалните нужди на участниците

ЦЕНАТА на курса е 250 лв. за всички лекции и включва:

– 12 лекции в продължение на 2 часа, от които ще получите нови знания, както и съдействие и подкрепа, за да изградите правилни навици. Необходимото време за коригиране на навиците е 12 седмици, затова курсът продължава 3 месеца;

– 3 безплатни измервания с везни „Танита”, които определят вашите: тегло; метаболитна възраст; физически тип; костна маса; процент съдържание на мазнини, вода и мускулна маса в организма; висцерална мастна тъкан; оптимално количество калории за деня;

– Индивидуален режим с хранителни добавки и препоръки за хранене;

– Демонстрации и дегустации на лесни и вкусни здравословни рецепти;

– Специално разработена програма за промяна на хранителните навици и нагласи към здравето;

– Знания, които не могат да бъдат намерени в учебната програма или в интернет;

– Практически съвети как да пазаруваме и готвим здравословно и практично;

– Специална награда за участника с най-добри резултати.

Всяка група се състои от максимум 15 участника, за да може да се обърне внимание индивидуално на всеки. Новите знания, мотивацията, индивидуалната програма с хранителни добавки и практики, периодичното отчитане на резултатите, както и подкрепата на цялата група ще ви помогнат да останете фокусирани за постигането на желаните резултати.

ЦЕНА: 250 лв. за целия курс

НАЧАЛО: 16.07.2014г. (сряда), от 18:00ч.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 месеца (12 лекции по 2 часа)
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2, Холистичен център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 или 0899 022 521

Банкова сметка за плащане на таксата:

Банка ОББ
IBAN: BG10UBBS80021082929030
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Спирит Турс ООД
Основание: Здравословно училище 07.2014г.

Моля, предварително се свържете с нас, за да се уверите, че има свободни места на телефон 0889 901 660 или по e-mail.

~~~~~

ТЕМИ на ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ:

1. Лечебната енергия на водата. Експерименти за опознаване свойствата на водата. Почерпка с жива вода. Първоначално измерване с везна Танита.

2. Балансирано хранене. Здравословна закуска. Фази в изграждането на навиците. Кулинарна работилница: приготвяне на вкусна енергийна закуска.

3. Какво представляват протеините и по какъв начин са свързани с мисленето и издръжливостта ни. В кои храни и по колко се съдържат. Менталните нагласи и здравето. Тест за установяване на работещи вредни ментални модели.

4. Естествена защита на организма. Свободни радикали и антиоксиданти. Почерпка с антиоксиданти. Кой съм аз по аюрведа? Тест за установяване на хранителен тип.

5. Прочистване на организма от токсини, бактерии, дрожди, гъбички, вируси и паразити. Изчистване на мисълта и освобождаване на емоциите.

6. Пълна Концепция за укрепване и възстановяване на физическото, психичното и емоционалното здраве. Взимане на решения и формиране на намерение.

7. Въглехидрати, захар и гликемичен индекс. Как бързо и лесно да се заредим с енергия от природата. Кулинарна работилница: приготвяне на енергийни бонбони. Контролно замерване с везна Танита.

8. Правилна обмяна на веществата. Ензими. Как да оптимизираме обмяната на веществата. Анализ на постигнатите желания и цели.

9. Мазнини – полезни и вредни. Грижа за сърцето чрез правилната храна. Емоционалното хранене – как да го разпознаем и да го преодолеем.

10. Начини за отслабване и напълняване. Защо диетите не помагат? Емоционална интелигентност. Как да излезем от омагьосания кръг?

11. Как правилно да пазаруваме и приготвяме храната си. Здравословно хранене извън дома. Кулинарна работилница: приготвяне на подходящи храни за почивка или пътуване.

12. Здравето на децата. Как да възпитаме здравословни навици у децата. Как да живеем дълго и в добро здраве. Енергийни упражнения. Финално замерване с везна Танита и награждаване на участника с най-добри резултати.

~~~~~

ЛЕКТОР: Елена Терзиева, консултант по здравословно хранене

Елена Терзиева е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. С дейностите, които развива, Елена има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. През годините тя е реализирала това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет с над 3000 продукта, медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности. Като завършек  на своята дейност и в унисон с процесите на осъзнаване в обществото, става един от съоснователите на Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, извествен със своя уникален медот ГЕНЕЗИС, който оказва трайно и дълбоко влияние върху развитие на индивида в здравословен, психо-емоционален и духовен план.

Елена Терзиева е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да се грижи за тяхното здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните и Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда редица лекции и беседи, в които споделя придобитите от нея знания, наученото от лекарите-специалисти в медицинския център и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. През 2014г. Елена Терзиева, посещава курса на проф. д-р Олга Бутакова към II Московски университет, от където получава своя сертификат като специалист  по правилно хранене (нутриционист). Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия,  които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета.

„Вече не е тайна, че болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, себепознание, медитация и релаксация помага на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само, за да се чувства по-здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“