Прочети аурата си – Списание 8

3
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

(оригинал – без редакторска намеса)

„Опознай себе си и ти ще познаеш Вселената и Боговете“, Орфей

В годините на завръщане към същността на човека, възстановяване на връзката с Природата и изначалното, можем да намерим полза за всичко това и в средствата на иновативните технологии. Едно от тези средства се нарича Аура камера и е разработено от Калифорнийския Технически Университет в Лос Анджелис. В България уредът е достъпен за всеки, който е тръгнал по Пътя на себепознанието и желае да научи повече за своя вътрешен невидим свят. Какво можем да разберем за себе си от изследването с Аура камера и как това може да ни помогне за реализиране на желаните цели, ни разказва Тодор Христов.

Тодор Христов е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Преминал е през специален курс на обучение във фирмата създател на Aura Video Station – Inneractive. Притежава един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек, чакровата система, нивото на стрес и множество други показатели, които може да ни послужат като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние. Той е един от създателите на нашумялата организация ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО (www.poznanieto.com)

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АУРАТА НА ЧОВЕКА?

Познанието за човешката Аура датира от древни времена, още преди хиляди години. Най-впечатляващото е, че това Познание води началото си от… нашите земи. На територията на днешна България в древността е живял народ, наричал себе си Арии. В превод това означава сияйни, блестящи, носители на светлината. Тяхното познание за мирозданието в последствие било записано в едни от най-старите писмени източници, намирани някога – индийските веди. Точно там за първи път намираме информация за фините структури на човешкото тяло или най-общо казано – АУРА. Наименованието Аура означава „лек полъх на вятъра“. От гледна точка на науката това е сбор от енергийни био-полета, които обгръщат човешкото тяло, а като цялостна структура има формата на яйце. Аурата е точен аналог на атмосферата на земята. Тези структури съдържат в себе си важна информация за човек – като характер, настроение, състояние, хармоничност и заболявания.

Интересен е фактът, че още през ХIX век, учените регистрират присъствието на аура не само при хората, а също така и при растения, животни, минерали, дори и метали. Първи опити за документирането на тази фина субстанция се правят в края на ХIХ век от Никола Тесла и от голям брой водещи учени. Те успяват да докажат нейното съществуване, но не успяват да я заснемат. В миналото е имало хора, надарени с духовно зрение, които са можели да наблюдават аурата на човека с просто око, като някои дори са я рисували. Твърди се, че сиянието изобразено около главите на светците, всъщност представлява рисунка на тяхната аура.  В днешно време, парапсихолозите имат доказателства, че някои от децата, благодарение на техния чист и необременен Ум, виждат Аурата и нейните цветове, затова в техните рисунки има зелени кучета и оранжеви дървета. В сферата на науката също са направени наблюдения на аурата, като в тези среди тя се нарича биоплазма и се определя, като петото агрегатно състояние на материята.

През 30-те години на миналия век, руският учен Семьон Кирлиан, при лабораторен експеримент, за първи път в историята успява да заснеме сияние около човек, а в последствие и на животни, растения и дори на неодушевени предмети. В последствие, най-голямото изследване свързано с човешкото енергийно поле се провежда през 70-те години на миналия век, от група учени от Калифорнийският университет в Лос Анджелис, начело с доктор Валери Хънт. Тя определя важността на опознаването на Аурата по следния начин: “Едно от най-важните мои открития е, че болестта започва в енергийното поле на човек, а ако заболяването започва в областта на енергийното поле, то и процесът на оздравяване ще започне на същото място.”. Тя не само доказва по категоричен начин съществуването на фина материя около всички нас, но и след многогодишни анализи на получените данни, систематизира цялата материя по такъв начин, че нейните изследвания се използват навсякъде по света, дори и до ден днешен. Чрез своите изследвания и трудове, д-р Валери Хънт  убеждава цялата научна общност, че аурата се влияе от нашите мисли, чувства, начин на живот, емоционални и стресови състояния и дори болести.

Ако в миналото, а и в наши дни, Аурата е можело да бъде видяна единствено от надарените с фино зрение хора, то  с помощта на науката вече е възможно Аурата да бъде „видяна“ от всеки, посредством технологиите, т.е. чрез Аура камера.

Аура Видео Станция или повече познат като Аура Камера,  е сложен и прецизен уред, който е разработван цели 8 години в Калифорнийския технически университет. В него се съчетават древното познание и най-съвременните проучвания на Биообратната Връзка (biofeedback), цветната психология, човешкото енергийно поле и знанието за Ума и Тялото. Тази система изчислява  данните благодарение на  датчици, които измерват температурата и електромагнитното поле  на лявата ръка на човек. Всички данни се изчисляват като се използва сензор за биообратна връзка, което позволява да се идентифицират и показват изображения на аурата в цветове, информация за чакрите и много други показатели. Всичко това може да звучи сложно на теория, но на практика, това е един изключително интересен, лесен и полезен начин да се визуализира и изследва собственото ни енергийно поле. През дългите години на проучвания и усъвършенстване на технологията, са изследвани най-различни хора и ситуации, от енергийни лечители до учениците на Далай Лама, с цел подобряване на тази уникална система. С нейна помощ можем да видим с голяма прецизност няколко изключително важни характеристики на нашата Аура:

–          Формата на Аурата – Това е най-важният показател, чрез който можем да разберем нашето енергийно състояние. Правилната, здрава Аура има формата на яйце, като на върха на яйцето има струпване на концентрирана енергия, образуваща нещо като щит (или енергийна шапка). Формата е гладка, правилна и няма тъмни петна. При нарушение на формата на Аурата могат да се наблюдават черни прорези, които навлизат в електромагнитното поле, на места да изглежда като отхапана или разкъсана.

–          Цветът на Аурата – Това е показателят, който интересува повечето хора, тъй като понятието „деца индиго“ навлезе широко в информационното пространство през последните години. Повечето хора, които пристъпват към изследване на Аурата си, очакват и се надяват цветът на тяхната Аура да бъде именно „индиго“. Истината е, че Аурата на човека би могла да има 9 основни цвята, всеки от които отразява мирогледа, състоянието, нагласата и начина на живот на съответния човек. Освен това, след индиговия цвят има още три по-висши цвята, за които рядко се споменава. Всеки, който желае да опознае себе си дълбоко в своята същност и по реалистичен начин, би трябвало да знае, че всички цветове на Аурата са хубави, стига формата да е правилна. Също така, цветът на Аурата може да се променя с определени практики и зависи от състоянието, желанията, мисловните модели и настройката на човека към света. А това са параметри, които се променят.

ЦВЕТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 Червена Аура – Това е цветът на спортистите, а също и на хората, които са концентрирани в материалния свят и използват енергията си за физическа дейност или постигане на успехи на материално ниво.

Оранжева Аура – Оранжевото е цветът на хората, които обичат приключенията, движението, пътуванията, силните усещания. Зареждат се като се движат и по този начин изучават света.

Жълта Аура – Такава имат философски настроените натури, които се стремят да си обяснят света с помощта на логиката и осмислянето на нещата. Освен това, в жълто светят и творческите натури – писатели, художници, артисти и… счетоводители.

Зелена Аура – Зеленото е цветът на природата и принадлежи на тези, които се зареждат от връзката с планината, водата и земята. Това са хора, отдадени на любовта и стремящи се към баланс и хармония.

Синя Аура – Това е първият по-фин цвят, който отговаря за грижата за другите и комуникацията. Негови носители са учители, журналисти и всички, които поставят добруването на останалите над собственото си благо.

Индигова Аура – Това е цветът на шестата чакра, която вибрира в индиговия спектър и се свързва със засилена интуиция и висока чувствителност към фините неща в живота. Именно такива са т.нар. „индигови хора“. Чувството за справедливост е водещо в техния мироглед.

Виолетова Аура – Този цвят съчетава в себе си червеното и индиговото, като допринася за справяне както в материалния, така и в духовния свят.

Лавандулова Аура – Притежава изключително фина вибрация на високи честоти, отдалечаващи човека от „тримерния свят“. Хората с такава Аура имат усещания и стремежи към фините светове, колкото е възможно по-далеч от материалното, което за тях остава до голяма степен непонятно.

Бяла Аура – Свързва се с трансцедентни изживявания и изцяло преобладаващо усещане за духовните светове. Бялата Аура има кристална структура, обединяваща в себе си всички останали цветове. Някои от тези хора притежават свръхсетивни способности.

Аура камерата ни дава представа още за следните показатели: Ниво на стрес и релаксация, съотношение на положителната и отрицателна енергия, баланс на Ум-Дух-Тяло и състояние на Ин-Ян енергиите в електромагнитното поле.

ИНТЕРЕСНИ СЛУЧАИ ОТ ПРАКТИКАТА

В практиката си Тодор Христов се е натъквал на множество интересни случаи, като деца „индиго“ или както той ги нарича – „децата новото време“, хора, в чието присъствие техниката отказвала да работи и множество други случаи, които са показали неочаквани изображения върху екрана. Тодор Христов дава пример с един изключително интересен случай: „Навярно знаете, че емпатията или съчувствието е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите хора. Преди време, при мен дойде мъж, на когото, няколко месеца по-рано му бяха ампутирали единия крак. Клиентът ми страдаше на физическо и психо-емоционално ниво. Все още не можеше да повярва и да осъзнае, че единият му крак вече го няма. В аурата му беше запазена една огромна черна линия, която беше на мястото на ампутирания крайник. Всъщност, любопитната част беше, че съпругата му, която го подкрепяше във всяко едно отношение, дотолкова се беше вглъбила в болката му и толкова много му съчувстваше, че беше приела неговия проблем за свой собствен. Съчувствието и страховете ѝ бяха стигнали до такава дълбочина, че си беше нарушила енергийното поле на същото място, на което липсваше частта от енергийното поле и на съпруга ѝ, като на същото място дори се появяваше и физическа болка. Това е пример за това как дълбокото съчувствие може да ни навреди на енергийно, психо-емоционално и физическо ниво. Това, което препоръчвам на хората е да обгрижваме и подкрепяме човека до нас, но да излъчваме единствено Любов, а не Страх. Защото горният пример е точно такъв. Страданието причинява още страдание, а Любовта привлича Любов. Такива са неписаните закони, приятели!“

ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ В ЧОВЕКА, НАРЕЧЕНИ ЧАКРИ

Думата „чакра“ има еднакъв корен с българската дума чакрък, колело, което се върти. В енергийното поле на човека, здравите чакри представляват въртящи се фуниевидни енергийни вихри, които имат пряка връзка с нервната система и съответно с нервния ток. Чакрите, които могат да бъдат заснети с Аура камера са 7 на брой като всяка от тях е свързана с определена жлеза с вътрешна секреция и захранва енергийно органите, които се намират в съответната област. Така, първата (базова) чакра свети в червено и е разположена в областта на перинеума, свързана е с половите жлези и отговаря за отделителната и половата система. Втората чакра се намира на три пръста под пъпа, свети в оранжево и е свързана с надбъбречните жлези като отговаря за отделителната и репродуктивната система. Третата чакра свети в жълто и се намира на слънчевия сплит. Това е емоционалният център в човека, свързан с панкреаса и захранва стомаха, черния дроб, жлъчния мехур и далака. Четвъртата (сърдечна) чакра е зелена на цвят, има връзка с тимусната жлеза и зарежда белите дробове, кожата, сърцето и имунната система. Петата (гърлена) чакра свети в синьо, свързана е с щитовидната жлеза, гърлото и всички органи на говора. Шеста чакра е известна като третото око и се намира точно между веждите. Тя отговаря за възприемането на фините неща, с интуицията и е свързана с епифизата. Седмата чакра се намира извън физическото тяло, малко над темето и е свързана с хипофизата. Тя отговаря за връзката с духовния свят.

С помощта на Аура камера може да се види формата и размера на чакрите, а също и да се измери нивото на енергийност във всяка чакра. Когато за дълго време има спад на енергията в определен енергиен център, започват да страдат свързаните с него органи и жлези и тогава настъпва съответното заболяване. Поради високото ниво на емоционалност и стрес, в днешно време най-разпространени са заболяванията, причинени от нарушение на баланса в трета и пета чакра, съответно в емоционалния център и този, отговарящ за комуникацията, обидата и страховете. Това причинява болести, свързани с обмяната на веществата, щитовидната жлеза и черния дроб.

ОТ КАКВО СЕ ПРИЧИНЯВАТ НАРУШЕНИЯТА НА АУРАТА

Тъй като Аурата се формира според емоционалното състояние, мислите, нагласите и живота на човека, съответно нарушенията могат да бъдат причинени именно от тези фактори. При липса на почивка и духовни практики, може да се наруши енергийният щит, след което човек допуска чужди енергийни въздействия, познати под наименованието „енергиен вампиризъм“.

По-важно е обаче да се разбере, че най-мощният причинител на нарушения в Аурата, това са емоциите и най-вече тези, свързани с така наречената карма. Има много учения, които обясняват какво представлява причинно-следствената връзка (карма) и предоставят различни методи за нейното изчистване, но дори в древните индийски веди не е обяснено къде се запаметява информацията за кармата. Най-интересното е, че това Познание принадлежи именно на хората живели по нашите земи преди хиляди години. Към момента Познанието е възстановено и вече не е тайна, че кармата се запаметява под формата на „самскари“, които се намират в енергийна решетка, разположена около сърцето. Информацията, която се излъчва от „самскарите“ облива Ума и се проектира в излъчваното от човека електромагнитно поле. Методите за изчистване на самскарите и енергийната решетка около сърцето са се практикували от древни времена в земите на днешна България и всеки, който пожелае може да има достъп до тях чрез метода Генезис.

ГЕНЕЗИС – РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ, СВЪРЗАНИ С АУРАТА

Преди да пристъпим към практикуване на различни методи по изчистване на Аурата, необходимо е да подготвим нашето тяло, ум и дух с помощта на себепознанието.

Най-подходящият за това метод е Генезис, според изследванията на Тодор Христов и неговите колеги. Успеха си дължи на комплексния подход за себепознание и най-вече, защото разглежда човека като структура от физическо, психо-емоционално и духовно тяло. Този цялостен подход е базиран на древното Познание, оставено от нашите предци и обхваща човешкото същество по холистичен (цялостен) начин. Практиката на екипа е показала, че ако се грижим поотделно за физическото си здраве или само за психо-емоционалното състояние, баланс и мотивация, или пък обръщаме внимание единствено на духовните практики, ефектът ще бъде минимален. Но ако изберем комплексния подход и съчетаем трите аспекта на грижа за човека, резултатите ще бъдат бързи, лесни и най-вече дълготрайни.

Методът Генезис спираловидно обединява именно трите пътя на човека към самия себе си: този на здравето, на емоционалния баланс и на духовното развитие. Като преминава паралелно по тези три пътя, по естествен начин човек опознава как функционира като система на физическо, психическо и духовно ниво. Всеки сам може да определи целта си, като тръгва от сферата на познатото или от това, което намира за проблем и разгръща себе си до абсолюта на своите възможности. Движейки се подобно на спирала по стъпките на познанието, човек изгражда себе си по начина по който е най-лесен за индивидуалното му разбиране.

В резултат се постига физическо здраве, прочистване на тялото, психо-емоционален баланс и практическа опитност в духовните светове. Всичко това неизменно се отразява на излъчването и съответно на състоянието на Аурата, като при постигане на описаните резултати човек или придобива здрава и съвършена Аура, или с помощта на практики развива способността си да я възстановява бързо и лесно.

Методите, които се използват в Генезис, са заимствани от древността, съчетани с холистичния подход към човека, за да може всеки, който желае по най-лесния за него начин да се научи да променя собствените си преживявания и света около него. Целта е всеки свободно да може да постига целите си, да продължава пътя си като индивидуалност, необременен от хипнозата на останалия свят.

Методът е основан на дългогодишен опит и проучвания от страна на екипа на ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, част от който е Тодор Христов, който се е отдал изцяло на прилагането му. В момента, методът се прилага само в България, в района на град Бургас, Свети Влас и Поморие и тъй като целта е всичко да се случва лесно и бързо, всеки може да съчетае своята почивка на морето със себепознанието и развитието си.  Генезис почивките включват и посещение на енергийни места в България, древни храмове и светилища, притежаващи концентрирана енергия за зареждане на енергийното поле и извършване на духовни практики. Всеки може да провери нагледно постигнатия резултат с помощта на Аура камера, която е неизменен спътник на Тодор Христов и целия екип в прилагането на метода Генезис.

източник: spisanie8.bg