Русия: Какво търсят САЩ в Анево?

3
Добави коментар
mignews
mignews

Не може да не се запитаме какво правят САЩ в България, това е заявил представител на руското външно министерство, предаде РИА Новости. С тези думи чиновникът от външнополитическата централа на Москва е коментирал инцидента в село Анево.

Учудени сме от факта, че и се питаме какви цели са имали американските военни на полигона по време на изпитване на произведено в Съветския съюз оръжие. Ние също се учудваме защо засега не е постъпвал коментар от страна на официални представители на Вашингтон за инцидента, при който загина американски гражданин“, е посочил служителят.

Министерство на отбраната не продава и не търгува с оръжие. Това заяви пред bTV военният министър Николай Ненчев. Твърдения на „Ройтерс“ не отговарят на истината, категоричен бе той.

Възложих проверка на „Военна информация“. Днес се срещнах с американската посланичка. Става въпрос за частна американска фирма, която има отношения с тяхното МО. Тя е правила изпитания. Нямам никаква информация, която да е свързана с която и да е част на ИД. Тези твърдения на „Ройтерс“ не отговарят на истината, подчерта министърът.

Въпреки всичко, Ненчев не изключи някъде да има българско оръжие. Въпросът бил кога е придобито.  Според него срещу Министерство на отбраната се води кампания и това било очевидно.