Как да печелиш от блога си с помощта на интервю?

1
Добави коментар
Iva82
Iva82

Ресурсите за печелене от блогове в повечето случаи са свързани с продаването на връзки, място в страниците, постове, рекламни постове и банери.

Някои блогъри продават рекламни места на своите страници. И основният плюс, това е задължителната контекстова реклама, без която не може да мине практически нито един блог.

Друго, на което ни учат блогърите, за да заработваме пари, са собствените или партньорски информационни продукти.

Колкото и да са качествени, тези продажби, адреси и постове не носят дълговременния ефект, който мнозина очакват. Рекламата в блога – също не е най-добрия вариант:

       А) Блоговете не са в сила да се конкурират с тематичните портали по посещаемост, а именно от това зависи ефективността на рекламата;
       Б) Голяма част от абонатите четат блога с rss – четец или получават  постове на e-mail, което изключва показването на реклама;
       В) В края на краищата блогът – това не е рекламна площадка, а личен дневник, нещо, което не трябва да се забравя.

Остават собствените информационни продукти или услуги и партньорските програми.

Ако създаването на инфо-продукти за вас е тъмна гора, то да се безпокоите сега за това не си струва. Ще се спрем на партньорските програми…

Способността да увеличиш количеството на продажбите на партньорските продукти не е малко. Сред тях са и писането на статии, общуването на форуми, контекстната реклама, използването на чужди адреси и т.н. Но за това да се насърчат партньорските програми чрез интервю с автора на информационните продукти никой не споменава.

Тази статия е една идея за създаване на интернет-бизнес, с помощта на интервю в блога.

И така, какво ни е нужно за това да започнем да печелим пари от партньорски програми на блога си – това е самият партньор, личният блог и интересният събеседник. Той се явява собственик на тази партньорска програма, която ние се готвим да насърчим. Какво още ви е необходимо – собствен адрес, за да генерирате списък с подписи и да сте уверени в това, че вашето интервю ще се чете от всички, без особени усилия от ваша страна.

Така, продължаваме напред и решаваме следните задачи:

Определяме се към нишата, в която ще работим (това е една от най-важните задачи – изборът за тема на блога и по-нататъшното интервю, което ще публикуваме по тази тема, на която ще бъде посветен вашият блог);

Търсим респондент, а именно автор на информационен продукт, който ще бъде интересен за вашата целева аудитория;

Съставяме списък с въпроси, изключвайки тези, които не трябва да задаваме при никакви обстоятелства;

Отправяме своите въпроси към респондента, предварително, договаряйки се с него по e-mail;

Получаваме отговорите и подготвяме интервюто за публикация;

Публикуваме интервюто в блога и предприемаме марки то да се види от колкото е възможно повече читатели;

Следим за попълването на електронния портфейл.

На практика тънкостта е в това, че вие споменавате в интервюто за партньорския продукт, обсъждате неговите плюсове и минуси, говорите за неговата полза за читателя и т.н. Интервюто трябва да създава илюзия за приятелско събеседване, а споменаването на партньорския продукт не е задължително да бъде открита реклама. Напротив, случайно споменатия продукт или услуга трябва да се препоръчват ненатрапчиво и само в контекста за помощ при проблем и вземане на решения от читателя. Разбира се и не всички въпроси ще бъдат за предлагания продукт. Достатъчни са три-четири, плюс още двайсетина интересни и полезни за читателите, но различни от предлагания в партньорския продукт.

Работейки по такава схема и публикувайки поне по 1 интервю на седмица, вие ще получите не само интересен и качествен, постоянен контингент за своя блог, но и ще получавате от него печалба.

Пропорционално количеството на вашите абонати, ще се увеличава и това ще увеличи финансовата възвращаемост на вашето интервю. Още един плюс към всичко това е, че публикуването на интервю с интересни хора, ще допринесе за промотиране на вашето име в мрежата.

Благодарим на автора на статията Мими Атанасова. Ако желаете подобна статия пишете и на [email protected]