Как да почиствате и поддържате Вашия кожен офис стол

1
Добави коментар
silvy
silvy

 

Вече Ви показахме как да почистите дамаската на Вашия офис стол. Сега ще ви представим и лесен начин как да почиствате и поддържате кожата на Вашите кожени офис столове.

От кожени столове и дивани в офиса до кожени мебели за дома, кожата винаги изглежда красива и може да се запази такава, ако се грижите правилно за нея. Обикновено столовете са подложени на замърсявания от храни и напитки, офис консумативи и дори изпотяване. Премахването им е от съществено значение за предотвратяване на евентуално избледняване и дори увреждане на кожата.

Почистването и поддържането на кожени мебели обикновено не отнема много време, ако се прави редовно, но по-важното е, че може да защити Вашите столове в продължение на години.

 

Поддръжка на кожени офис столове:

Прах – Дръжте Вашите кожени столове почистени от прах, трохи и други замърсявания. Можете да използвате мека четка или прахосмукачка. Ако използвате четка, не бъдете груби, а с лек натиск отстранете мръсотията. Веднъж седмично е достатъчно.Почиствайте разливанията бързо – Избършете разлятата течност незабавно, така че да няма време да попие в кожата или в шевовете на седалката. Използвайте мека абсорбираща гъба или хартиени салфетки. След това забършете стола с влажна кърпа, в случай, че разлятата течност е различна от вода, за да премахнете остатъка от течността. Ако сте разляли нещо лепкаво като например мед, течен шоколад или безалкохолно, добавете една капка препарат за съдове, за да го почистите и след това го избършете с кърпа, напоена с чиста вода. Накрая подсушете с чиста суха кърпа.Цялостно почистване – За целта използвайте специален почистващ препарат за кожа. Като няма нужда да го правите много често, дори столът да се ползва ежедневно. Веднъж на два месеца е достатъчно, освен ако не се виждат петна или други замърсявания. Добър препарат с малко топла вода и гъба е всичко, от което се нуждаете. За много мръсни столове, вероятно ще трябва да потъркате по-сериозно, но все пак внимателно, за да не нараните кожата.Поддръжка – Нанасяйте от време на време т.нар. балсам за кожени мебели, за да запазите кожата еластична. Кожата може да загуби своите естествени масла и да се изсуши с течение на времето. А сухата кожа е склонна към напукване. Прилагането на балсам върху кожата е лесно – просто поставете малко от балсама върху стола и втрийте с мека кърпа по цялата повърхност на стола. Изчакайте столът да изсъхне напълно преди да го използвате. Поради факта, че кожата се дехидратира с течение на времето, е добре да правите това поне веднъж на всеки два месеца.

 

Редовната поддръжка на Вашия кожен офис стол ще му осигури страхотен вид не само днес, но и през следващите няколко години.