8 Лесни начина за намаляване на стреса през деня

3
Добави коментар
3xman
3xman

Намалете стреса и неусетно ще увеличите енергичността си, желанието за любов, романтика и за живот. Ще подобрите своите физическо и психическо здраве! Следвайте някои прости трикове и ще се почуствате по-добре.

Дребните неща, които Ви стресират всекидневно днес, след 10 години могат да поразят и физическо Вашето тяло. От утре практикувайте тези прости правила, за спиране покачване на стресовите нива.

7:00 сутринта

Оглушаваща, натрапчива аларма за ставане, която директно вкарва тялото Ви в „боен“ режим. Отлаганеот на алармата с още 5 минути само удвоява стреса от внезапното събуждане. Изберете лека, отпускаща музика – нямайте притеснения, тя също може да Ви събуди.

8:30 сутринта

На път за рбаота, усилваш любимите си песни до максимум. Това ще се върне като рикошет към Вашият тонус и възможност за работа. Високият шум, високото темпо могат да отключат стресовите хормони. Спестете си любимата музика сутринта, оставете я за след обед, когато наистина ще имате нужда от енергия.

9:30 сутринта

Стигайки до работа, не отваряйте директно мейла си (стрес!). вместо това, отделете няколко минути да поразчистите бюрото си и отворите щорите, за да пуснете светлина в офиса. Нямате прозорец? Купете си лампа, която имитира слънчева светлина.
11:00 преди обед

Преди големи срещи и важни събития, всички около Вас дори и самите вие се самоубеждавате, че сте неподготвени и Ви липсва нещо. Не се притеснявайте, всичко е под контрол – не се поддавайте на внушения, дори от самите себе си.

12:30 на обяд

Може да мислите, че шефът ще Ви хареса повече ако продължите да работите по време на обедната почивка? Трябва да дадете на мозъка си време да рестартира, да се отърси от стреса, за да е по-ефективен. 20 минути разходка навън, ще увеличи продуктивността Ви с 60%. Ак оработата е толкова важна, купете си хендсфри и приемайте обаждания по време на разходка.

2:30 след обяд

Социалните мрежи предлагат идеален начин за разпускане след обед – но не и ако сте активен и силно ревнив към своето лично пространство човек. Тогава намерете начин да комуникирате с хора лице в лице. Самото разговаряне с хората намалява нивата на стрес.
4:00 след обяд

Сега е времето за любимата музика или леко разтягане. Пропуснете кафето; то ще покачи кръвното Ви налягане и стресовите хормони, да не говорим за разваления Ви сън вечерта.

 

6:30 вечерта

Този час е критичен – ако не отпуснете сега ще сте стресирани до лягането Ви вечерта – не се стресирайте излишно над тривиални проблеми като: сега пък какво ще ям, къде да отидем и пр.. Подгответе вечерята си предварително.