10 рецепти за нестандартен домашен сладолед (част I)

2
Добави коментар
InLife
InLife

10 рецепти за нестандартен домашен сладолед (част I)
18 юни 2015

Специални комплекти за приготвяне на добре познатия на всички ни „сладолед на клечка“, вече могат да бъдат намерени в много магазини, които са специализирани в продажби за необходими вещи в домакинството. Но какъв сладолед да си направим ако вече сме се снабдили с такива? В подбора от тези нестандартни, но вкусни рецепти, който направихме за вас, със сигурност ще намерите и вашата…

1. Диня, домат и зелена чушка
В блендера смесете динята с домата и ги разбийте. След като изсипете готовата смес във формичката, пуснете и няколко кръгчета зелена чушка (на горната снимка). Ако ви притеснява съчетанието между сладко и солено, просто заменете динята с краставица. Така ще си имате сладолед „Гаспачо„.

2. Киви, плодов сок и мед
Поставете в блендера нарязаното киви, сипете плодов сок по избор и подсладете с мед на вкус.

3. Шоколадови бисквити с мляко
Смесете в блендера любимите си бисквити, а след това добавете млякото. Може да добавите и парченца от натрушен натурален шоколад.

4. Селъри и босилек
Да, този сладолед всъщност тябва да се казва „солед“. За да го направите е нужно да смелите добре селърито в блендера, а после да го прецедите през марля. След което поръсете нарязан на ситно босилек. Може да добавите и сол на вкус.

5. Кокосово мляко и боровинки
Вярно е, че те растат в различни географски ширини, но вкусовете им се съчетават отлично. Консервирано кокосово мляко може да откриете в големите търгиовски вериги, а използвайте или пресни, или боровинки от сладко. Можете или да ги разбиете заедно в блендера, или да оставите плодовете цели и да замразите така.

(следва продължение)

снимки: cookingstoned.tv

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: