БИОЗИН КИДС СИРОП 100МЛ за здрави бебета и деца

1
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

 BIOZIN KIDS, 100 мл. – ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК НА ИМУНИТЕТ

Сироп с вкус на ягода
Подходящ за деца във всички възрасти

Състав (1 доза от 5 мл. БИОЗИН КИДС съдържа):

    Коластра 200 мг
    Витамин Д3 10 µg (400 МЕ)
    Цинк (цинков глюконат) 2,5 мг
    Инозитол 20 мг

НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН, ЗАХАР, АЛКОХОЛ!

Една опаковка BIOZIN KIDS съдържа 100мл (20 дози) течна формула в шише с адаптер и една дозираща спринцовка.

    Какво представлява имунната система

Имунната система е многокомпонентна и за да действа ефективно, изисква всички нейни елементи да са налице и да работят в пълно взаимодействие. Липсата или нарушената функция, на който и да е
от елементите, води до имунен дефицит и до определено болестно състояние.

    Какво е BIOZIN KIDS  

BIOZIN KIDS съдържа комбинация от следните биологично активни съставки:

Коластрата (colostrum) е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3 до 4 дни след раждането, преди появата на обичайната кърма. Tя съдържа три основни групи съставки, осигуряващи висока концентрация на жизнено важни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори:

Хранителни и биоактивни съставки – коластрата е богата на протеини с висока биологична стойност – 46,7%, въглехидрати – 27,2 %  и  мазнини – 18%. В състава и влизат най-важните витамини за растеж на организма: витамин А, витамин B1, В2, В5, В6, В9, В12, витамин С, витамин Е, бета-каротин, ретиноева киселина. Коластрата съдържа минералите: сяра, натрий, хром, цинк, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий.

Втората група са вещества поддържащи физиологичната функция на имунната система: широкоспектърните антитела ( IgG, IgA, IgM, IgD, IgE), цитокини, лактоферин, полипептид пролин, олигозахариди, лакталбумини, Normal CG globulin (Вит Д3 свързващ протеин).
Normal CG globulin (Вит Д3 свързващ протеин) се свързва с  вит Д3 и така активира макрофагите. Normal CG globulin (Вит Д3 свързващ протеин) имa kлючова роля  в транскрипцията на вит Д3 до активни метаболити и транспорта  им до мястото на локален имунен отговор.
Лактоферинът  е член на фамилията трансферини-основни серумни транспортни протеини. Той е съединение, което се произвежда естествено в тялото, от имунните клетки и е особено разпространен в
секретите на горните дихателни пътища, очите и стомаха. Доказано е, че лактоферина стимулира  активността на някои имунни клетки. Той има антивирусно, антибактериално, антимикотично и антипротозойно действие.

Третата група съставки на коластрата са тези, свързани с развитието.
Тук спадат растежните фактори – те стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията.
Стотици научни изследвания доказват забележителните
ползи  от  коластрата:
– укрепва имунната система
– увеличава устойчивостта към инфекции
– спомага за по-добър растеж на децата

Витамин  Д3

Холекалциферолът Вит Д3 е главен регулатор на фосфорно-калциевата обмяна и участва във формирането и укрепването на костната тъкан. Известно е ,че недостигът на Вит Д3  води до тежки нарушения в дейността на дихателните органи при астматиците. Истинският Вит Д е същата субстанция, която се синтезира в човешката кожа в отговор на слънчевите излагания (за разлика от вит Д2 – гъбичков произход, кoйто не е естествено представен в човешкото тяло).
Решаващата роля на витамин Д във функцията на имунната система е скорошно откритие. Голямо проучване в САЩ върху 18 000 деца  показвa, че тези, с високи кръвни нива на витамин Д3 са с по-малка вероятност да имат настинка или инфекцияна горните дихателни пътища. Витамин Д3 има способността да активира специални анти-микробни протеини, които подпомагат клетките  в борбата с вирусите.

Цинк – осигурява синтеза на имуноглобулини и образуването на аминокиселини. Кофактор на вит Д3.  Той е необходим  за нормалният растеж при децата.

Инозитол – участва в състава на клетъчните мембрани, кaто градивен елемент за синтеза на фосфолипидите, такива са повърхностните белодробни липиди. Той е важен за развитието на белите дробове на децата, като предотвратява развитието на респираторни усложнения.

    Предназначение

Подпомага и поддържа физиологичната функция на имунната система.

    Как трябва да се приема BIOZIN KIDS

Формулата е подходяща за деца от всички възрасти! Приемат се по 5 мл. (една доза) дневно, преди хранене. Няма ограничения за продължителността на приема.
За повече информация се обърнете към Вашия лекар!
РАЗКЛАТЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА!

    Кой не трябва да приема BIOZIN KIDS

При свръхчувствителност към някоя от съставките, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар!

    Съхранение на BIOZIN KIDS

Сиропа се съхранява при стайна температура на недостъпни за деца места.
Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Да не се използва след изтичане на годността му (виж срока на годност от маркировката върху бутилката) или ако целостта на опаковката е нарушена.

Произведено според GMP стандарти